Pet digitalnih ideja za raspust

Počeo je raspust i deca više vremena provode kod kuće uz uređaje. Pronalazimo zanimacije napolju koje će ih podstaći da koriste telefone i gedžete kreativno.

 

Zima je tu i možda ćete biti u iskušenju da ostanete sklupčani unutra uz šoljicu tople čokolade i zimske filmske hitove. Bezbedni klinci vam preporučuju da se provodite sa svojom decom. Neke od naših najlepših uspomena iz detinjstva nastale su baš u zimskim aktivnostima sa prijateljima i porodicom i red je da i naša deca imaju iste takve uspomene.

 

Trkajte se sankama niz veliko snežno brdo u vašem kraju. Osvojite titulu šampiona u borbi snežnim grudvama ili napravite snežne anđele ili neku drugu umetnost valjajući se u snegu.

Ako i nema snega, šetajte i istražujte grad, šumu, obalu reke. Zabeležite te dragocene trenutke digitalnim fotoaparatom, dronom, ili telefonom.

 

Započnite dan muzikom. Organizujte svakodnevnu plesnu žurku ili đuskajte pre spavanja. Napravite dnevnu plejlistu na Spotify i obojite raspust muzičkom čarolijom.

Crtani filmovi, filmovi i Netflix . Prepustite se filmovima i serijama jer praznični filmovi mogu da vam poboljšaju raspoloženje i da vas spoje sa porodicom.

 

Komunicirajte sa familijom i prijateljima. Koristite digitalne platforme da biste ostali u kontaktu sa bakom i dekom, ujacima i rođacima, sa najboljim prijateljima. Ako putujete, eto divne prilike da deca šalju fotke i opisuju mesta na kojima su bila.

 

Pretvorite jedan dan u nedelji u noć igre. Slažite puzle, igrajte Luedu ili izmislite sopstvenu igru.

I najvažnije, slušajte svoju decu i otkrijte šta ona zaista žele. Ponekad možda žele samo da se ušuškaju pored vas i da grickaju kokice uz film. Možda žele priču za laku noć i mnogo smeha u kući. Pecite kolače i ispunite dom mirisom detinjstva jer kad prođu sva digitalna vremena i oni odrastu, taj miris će zauvek čuvati kao najlepšu uspomenu na radost.