Nekad i sad, vi i oni: Re-kreirajte svoje fotke iz mladosti sa decom danas

24. MajNišta ne vraća lepe uspomene kao fotke iz detinjstva. Danas crvenimo ili se zacenimo od smeha zbog frizure, garderbe, enterijera, izraza lica, ali osvežanja su ista - bili smo deca i bilo nam je mnogo lepo. A danas smo odrasli ljudi, imamo svoju decu, ona stvaraju svoje uspomene. Dok su mali, mi to radimo umesto njih i zato - hajde da se vratimo u detinjstvo i da se super zabavimo tako što ćemo naše fotke iz detinjstva montirati sa fotkama naših klinaca u istim situacijama.

Osim što je zabavno, eto još jedne lepe mogućnosti da okupite porodicu i podsetite se prošlosti.

 

Evo nekoliko saveta za re- kreiranje porodičnih fotografija:

 

  • Traži, traži, traži. Nađite svoje fotke prvog dana u školi i spojite ih sa fotkama svog deteta prvog školskog dana. Pregledajte stare kutije ili pitajte članove porodice za fotografije.
  • Drugi ljudi, ista fotka. Vi i vaša ćerka na prvoj proslavi Nove godine, u akciji šminkanja i oblačenja mamine garderobe, prve žurke...
  • Izaberite sličnu odeću. Modni trendovi Milenijalaca su vrlo upitni kada je u pitanju detinjstvo, ali pokušajte da obučete svoje dete u najpribližniju varijantu i videćete da je mnogo smešno.
  • Važna je poza. Pokušajte da uskladite fotke vas i vašeg deteta u istoj pozi, ili sa istim izrazom lica, frizurom.
  • Nađite pravu pozadinu. Pokušajte da spojite vaše fotke sa fotkom svog deteta u istom okruženju.

 

Poenta je da spojite sličnost, emociju, atmosferu, da napravite malu paralelu između dva detinjstva i da tako i sebi i deci date mali vremeplov za sećanje. Kad god vas pritisne stvarnost, vratite se ovim fotografijama i prisetite se momenata kada su nastale. Videćete, svi train će bar na kratko ostati po train, a vi ćete vratiti one leptiriće i toplinu u stomaku kada ste bili dete, bezbrižno, slobodno i nasmejano. Emocije se ne gube, samo ih negde potisnemo usled životnih okolnosti, a ova mala digitalna igra može da ih izvuče na površinu i ulepša vam dan.

Za inspiraciju, tu je predivan Pinterest.