Neka muzika svira: Najbolje aplikacije za učenje i slušanje muzike

26. Jul

 

Muzika je jedan od najboljih načina na koji možete zabavljati decu i idealno je da je uvrstite u njihovu dnevnu rutinu. Ove muzičke aplikacije savršene su za decu u mnogim starosnim grupama i pomažu im u istraživanju kreativnog muziciranja.

 

#1 Mussila Music School

(Android, iPhone, iPad)

Jedna od najboljih muzičkih aplikacija za decu od šest do 11 godina za učenje osnova muzike. Mussila je nagrađivana aplikacija i ima sate muzičkih časova, izazove i igre koje su pažljivo kreirali muzički stručnjaci i edukatori. Osmišljena je da pruži razigrano iskustvo.

Ova lepo predstavljena muzička aplikacija za decu istražuje avanture benda Mussila na muzičkom putovanju. Pomaže deci da pronađu instrumente, kostime i da kreiraju sopstvenu muziku. Deca napreduju kroz nivoe veština kao što su prepoznavanje instrumenata, instrumentalnih zvukova, ritma i melodija. Sadrži više od 60 nivoa zanimljivih igara i podstiče kreativnost, što deci omogućava zabavan način učenja muzike kroz igre i zabavne vežbe.

 

#2 Sago Mini Music Box

(Android, iPhone, iPad)

Zabavna muzička aplikacija i jedna od najboljih za klince. Daje detetu priliku da pusti pesmu. Dok dete tapka po ekranu, pušta se pesma i na ekranu se pojavljuju predmeti. Dete može da nauči nov rečnik i osnovne pojmove i da sledi verbalna uputstva kroz muziku, pevanje i zabavu. Neka uče sa sa hip-hop kenguruom Poppi Platipusom i Kula Koalom dok istražuju svet kroz zabavne pesme i muzičke spotove snimljene u Australiji. Zabava, obrazovanje, pesme i lutke: Hip Hop kengur i prijatelji unose moderan pristup u klasično dečje iskustvo učenja i nude sjajnu zabavu.

 

#3 Piano Maestro by JoiTunes

(iPhone, iPad)

Zanimljiva aplikacija za muzičku praksu i efikasan most između nastavnika, roditelja i deteta. Piano Maestro je interaktivna aplikacija za vežbanje klavira. Dok deca sviraju na električnom ili akustičnom klaviru ili na tastaturi u aplikaciji, ekran osetljiv na dodir ili mikrofon za merenje tačnosti plejera daje trenutne vizuelne i audio povratne informacije. Deca mogu da nauče i usavrše početne veštine klavira dok vežbaju jednostavne pesme i usavršavaju čitanje nota. Mogu da vežbaju tehnike igrajući se jednom ili obema rukama. Deca takođe mogu da nauče dosledne navike vežbanja dok zarađuju zvezdice i prelaze na nivoe na osnovu svojih performansi.

 

#4 Sesame Street Makes Music

(iPhone, iPad)

Uči decu najozbiljnijim lekcijama iz muziciranja, od različitih instrumenata do toga kako tempo utiče na pesme. Ejmi, Abi, Elmo i Kuki Monster su tu da pomognu, sa osam instrumenata za istraživanje. Aplikacija je osmišljena da pomogne deci da nauče osnovne veštine kroz interaktivne muzičke igre i aktivnosti. Deca mogu da nauče o muzičkoj strukturi, stilu i instrumentima. Čuće poznate pesme puštane na nove načine i upoznaće se sa šest muzičkih žanrova. Eksperimentišući sa uključivanjem i isključivanjem članova benda, deca mogu naučiti o tome kako svaki član doprinosi ukupnom zvuku pesme. Sadržaj aplikacije ima ograničen sadržaj, ali roditelji ga mogu koristiti kao odskočnu dasku za mnoštvo muzičkih diskusija i istraživanja.

 

#5 Mazaam - he Musical Genius

(Android, iPhone, iPad)

 

Mazaam je zanimljiva muzička aplikacija kreirana sa ciljem da deca razviju razumevanje muzike kroz niz igara i nivoa. Idealna je da roditelji, zajedno sa svojom decom, igraju igre i proveravaju njihovo razumevanje. Jedna od najboljih muzičkih aplikacija za decu, Mazaam je puna zabave i boja, a klinci ne shvataju da zapravo uče jer će se beskrajno zabavljati. Ova muzička aplikacija omogućava vam da otkrijete pet svetova za visinu tona, tempo, intenzitet, ton i harmoniju.

 

Podučavanje dece sviranju instrumenta od ogromne je koristi za njihov razvoj. Podstaknite klince da uče, pevaju ili slušaju muziku jer se dečji mozak brže razvija kada je izložen muzici.

Iskustvo slušanja ili izvođenja muzike pomaže detetu da poboljša sposobnost slušanja i fokusiranja, promoviše samopoštovanje, samoizražavanje i veštine rešavanja problema i, najbolje od svega, pomaže vašem detetu da odraste kao osoba.