Napravite digitalnu rođendansku žurku za klince

30.novembar DIGITALNI RODITELJI

Proslava rođendana u kući uopšte nije loša ideja ako imamo dobru logistiku. A ko su bolji logističari od naših slatkih digitalnih klinaca! Pitali smo ih da osmisle digitalnu žurku, a da mama i tata ne popadaju od sređivanja haosa i od galame.Naši partimejkeri su Zoja, Vanja, Lenka, Anja i Mia. Uzrast: osam do 16 godina.
Prvo i osnovno, obezbedite klopu koja može da se jede sa kartonskih tanjirića. Predlažemo vam da spojite staro i novo i da deci napravite one sendviče koje smo mi imali kao mali, sa krastavčićima i rendanim kačkavaljem. Nostalgija će vas svakako podstaći da pustite neku retro muziku, za šta su idealni wifi zvučnici. Dok ne dođu “digitalni” gosti, napravite žurku za sebe dok spremate za njih.
Servirajte hranu, obezbedite dovoljno sokova, tortu i svećice i u zavisnosti od uzrasta, evakuišite se u komšiluk ili u sobu da čitate. Sada na scenu stupaju oni.

Mia: “Prvo, vrlo je važno da imamo dobre zvučnike i najbolju muziku. Naša ultimativna top lista izgleda ovako:
24kGoldn - Mood (Official Video) ft. iann dior
Cardi B - WAP feat. Megan Thee Stallion
Drake - Laugh Now Cry Later (ft. Lil Durk)
The Weeknd - Blinding Lights
Jason Derulo & Jawsh 685 - Savage Love”

Đuskanje, pevanje, karaoke… Omogućite im privatnu diskoteku i obavezno obavestite komšije da se manifestacija održava u čast rođendana.
Dečaci su uglavnom nezainteresovani za đuskanja i glupiranja i zato Vanja i njegovi drugari za vreme đuske igraju Majnkraft, Roblox, Forza Horizont…
“Obrnemo po neku partiju dok devojčice igraju, ali ponekad se i mi prdružimo, tek da vide šta znamo (smeh). Više volim kućne žurke nego neke organizovane rođendanske bioskope ili kafiće jer kod kuće je kućna atmosfera, možemo da budemo opušteni i prisniji, nekako je toplije.”
Anja i Zoja obožavaju da se snimaju za TikTok i smatraju da nema žurke bez dobrog videa.
“Mi bukvalno pravimo spotove! Obožavamo kućne žurke jer možemo da izvodimo koreografiju, da se presvučemo sto puta, da se valjamo po podu od smeha.”
A svi zajedno, osim u muzici, mogu da uživaju u društvenim igrama. Predlažemo Luedu, Monopol, Spyfall. Možete im se i vi pridružiti (osim ako imate tinejdžere, bolje je na vreme da odustanete jer “mama! Nemoj da me blamiraš!”) i ponovo proživeti čaroliju detinjstva kada nam je rođendan bio događaj godine, a muzika nam i danas budi nostalgiju i one leptiriće u stomaku (sećate se onog sentiša iz Prljavog plesa kad ste se vi i simpatija prvi put poljubili na njegovom rođendanu?)