Najpoznatiji pripadnici generacije Alfa

Generacija Alfa, poznata i kao Generation, obuhvata decu rođenu od 2011. do 2025. godine. Alfa je prva generacija u potpunosti rođena u 21. veku i smatra se najuticajnijom generacijom do sada. Oni su deca generacije Y ili milenijalaca.

 

Generacija Alfa smatra se najsavremenijom demografskom populacijom koja je najviše tehnološka. Čini se da znaju i razumeju složene ideje i da mogu da rade i razumeju stvari koje su daleko iznad njihovog uzrasta. Odrastanje u digitalnom okruženju, sa svim znanjem na samo jedan klik, ne samo da će uticati na njihova iskustva, već će definisati i način na koji će komunicirati sa vršnjacima.

 

I dok smo mi odrastali sa Kolinom Farelom, Ališom Silverston, Dajanom Kruger, Benediktom Kamberbačom, Odri Tatu, najpoznatije “face” generacije Alfa rastu sa našim naslednicima na Instagramu, Tviteru, TikToku.

Najpoznatije ličnosti alfa generacije su princ Džordž, princeza Šarlot i Nort Vest, ćerka Kim Kardašijan, Harper Bekam.

 

Jedan od trenutno najvećih alfa influensera je JoJo Siwa, fenomen Jutjuba i pevanja. Ova gen alfa senzacija je svetionik inspiracije za decu jer im pokazuje moć prihvatanja individualnosti i kreativnosti kroz modu, muziku i ples. Njena vojska pratilaca i uticaj na industriju zabave svedoči o njenom talentu i uticaju na mlade.

Sva ta deca prisutna su u medijima i na mrežama i imaju veliki uticaj na svoju generaciju. Influenserska kultura pozitivno utiče na generaciju alfa podsticanjem kreativnosti, lepog ponašanja, samoizražavanja, oni promovišu različitost i inkluziju, socijalnu pravdu i prihvaćenost u društvu.

I zato su male alfe alfa i omega lepe budućnosti.