Najbolji telefoni za male gejmere

14.januar DIGITALNI RODITELJI

Gejming je u „naše vreme“ podrazumevao konzolu, komp, Nintendo, Gameboy, što današnjim klincima, razumljivo, zvuči kao epska priča iz praistorije. Njima je čitav svet igara na dohvat ruke ili, tačnije, u ruci, što znači da im je neophodan telefon određenih performansi, što deca danas ne kapiraju. Da biste izbegli situacije „On/a ima, a zašto ja nemam“ u slučaju da neko od drugara ima sajber telefon koji pravi vrhunske fotke i izgleda božanstveno, ali ne podržava kvalitetan gejming, sedite s detetom i objasnite mu razliku između telefona za svakodnevnu upotrebu i telefona koji je odličan izbor za igrice.Pre svega i iznad svega važan je ekran. Kvalitetno gejming iskustvo može da se doživi uglavnom na ekranu od 5,5 inča pa nadalje, zbog čega je veličina ekrana jedan od primarnih kriterijuma, uz to da ima rezoluciju 1080p i da bude AMOLED ili IPS LCD. Osim ekrana, neophodan je i vrhunski čip procesora. Iako mnogi dobri gejming telefoni nemaju ove procesore, oni koji ih imaju jednostavno demonstriraju superiorne performanse. Dalje, važno je da kapacitivni tasteri mogu da se isključe jer, iako imaju svrhu i korist, veoma lako se može dogoditi da ih slučajno pritisnete tokom igranja, što može da prekine ili upropasti igru. Gledajte da telefon ima makar opciju za isključivanje tih taster.

Mi ćemo vam malkice pomoći u izboru, čisto da znate u kom pravcu da idete. Za male gejmere koji igraju Modern Combat 5, Minecraft, Brawl Stars,Fortnite i druge zahtevne igre potrebni su snažni mobilni telefoni koji jednostavno mogu da izdrže te igre.

Realme 6S
Najtraženiji pametni telefoni zbog dizajna i zahvaljujući snažnom procesoru koji oprema nosi ispod “haube”. Fenomenalno gejming iskustvo omogućava 12 nm tehnilogija uz dva Cortex-A76 jezgra visokih preformansi, zbog čega deluje moćno u svakom trenutku upotrebe. Na vama je samo da ga pokrenete!

Samsung Galaxy Note20
Iz porodice Samsung izdvaja se vrhunski uređaj koji ne pravi kompromis između performansi i grafike. Idealnim za brze i kompleksne igre, baterija kapaciteta 4500 mAh omogućava igranje satima bez prestanka. Kada se uređaj isprazni, bežični punjač od 25W za samo pola sata napuni bateriju do 50 odsto. Jak procesor, izobilje RAM memorije, kao i internog prostora za skladištenje garantuju da će svaka video igra funkcionisati tačno onako kako je zamišljena, pa korisnicima samo preostaje da se prepuste zabavi, bez ograničenja, piše portal Ign Adria.

Xiaomi Redmi
Bilo koji iz ove linije telefona stručnjaci nazivaju “zver” zbog jednog od najboljih sistema androida kada su u pitanju performanse. Osim za gejming, fenomenalno koristi i druge aplikacije, brz je, izdržljiv i jedan od omiljenih izbora malih i velikih gejmera.

I svakako, ne zaboravite: kada se baterije isprazne, ugasite telefone i stavite ih na punjače. Zatim zagrlite svoje dete, smejte se i smislite svoju porodičnu igru čiji je zajednički imenitelj - ljubav!