Minecraft fun facts: Oduševite decu svojim poznavanjem igrice

Čudesna igrica koju 2021. godine igra više od 140 miliona aktivnih igrača mesečno, sazidana je 2009. godine. Razvio ju je švedski programer video igara Mojang Studios, a kreirao Markus "Notch" Persson u programskom jeziku Java. Minecraft je od tada prenet na nekoliko drugih platformi i najprodavanija je video igra svih vremena.

 

Pošto smo sigurni da je Minecraft osvojio vaš dom i sigurni smo da i vi igrate sami ili sa klincima, mi smo “iščačkali” 10 fascinantnih informacija kojima ćete impresionirati svoje čedo, ali i sami shvatiti zašto je ova igrica genijalna i korisna.

 

  1. Koliko ljudi igra Minecraft?

Najnoviji podaci navode da je broj igrača dostigao 480 miliona.

 

  1. Microsoft je kupio Minecraft

Da, dobro ste pročitali - Minecraft više nije u vlasništvu Mojanga. U septembru 2014. godine Microsoft je kupio Minecraft za 2,5 milijarde dolara.

 

  1. Minecraft se prvobitno zvao „pećinska igra“

Tvorac Minecrafta Markus „Notch“ Persson prvobitno je igru nazvao „pećinska igra“. Nakon što je odlučeno da Cave Man nije odgovarajuće ime, sledeće ime je bilo „Minecraft: Red kamena“. Na kraju su programeri igara skratili samo na „Minecraft“.

 

  1. Ribolov u Minecraftu

Pecanje? Da, hajde da pecamo u Minecraftu. Ako vaša deca moraju da upecaju ribicu u igri, lakše ju je uloviti kada pada kiša. Super vežba za motoriku.

 

  1. Škola u Stokholmu zahteva od dece da igraju Minecraft

Kada ovo budete rekli svojoj deci, spremite se da će insistirati da se presele u Stokholm.

Jedna škola u Stokholmu stigla je na sve naslovne strane nakon uvođenja obaveznih časova Minecrafta za 13-godišnjake, a nastavnici se nadaju da će švedska kompjuterska igra podstaći decu da razviju mišljenje.

 

  1. Zvukovi Endermana

Zvukovi Endermana su zapravo zvuk ili reči, obrnute i izobličene.

 

  1. 820 sati

Hodanje do kraja ravnog sveta Minecrafta trajalo bi 820 sati. Čik pitajte bilo koga u porodici da li je to uradio!

 

  1. Minecraft na početnom ekranu

Da li ste ikada videli početni ekran koji izgovara MINECRAFT? Hvala Buzzfeed.

 

  1. Da je Minecraft stvaran?

Minecraft blok u stvarnom životu bio bi jednak 1m u kocki To znači da je Minecraft svet veći od nekih planeta.

 

  1. Krave u Minecraftu

Minecraft krave su ženskog pola jer sve mogu da daju mleko.

 

Minecraft nije samo igrica. Fanovi i dizajneri već čitavu deceniju stvaraju Minecraft umetnost, od craft do ideja za poklone, a naša preporuka je da sa porodicom uživate u ovoj super igri koja će vas spojiti, nasmejati, otkriti razne talente i, pre svega, nagnati na razmišljanje i kreativnost.