Magazin TIME ima super stranicu za decu

18. MartJedan od najvećih stereotipa u vezi sa današnjim klincima jeste da ne vole da čitaju. To sto posto nije tačno jer su nove generacije vrlo radoznale u vezi sa svetom u kom žive i vrlo sposobne da kritički promišljaju vreme u kom žive.

 

Današnji klinci vole da znaju sve o svemu, za njih nema ograničenja i, bez obzira što su im strane tradicionalne forme poput novina i knjiga, njihova informisanost je zadivljujuća zahvaljujući dominantnoj formi koju koriste za insformisanje i učenje: digitalnoj.

 

Kultni magazin, čija je istorija duga nekoliko decenija, kao jedno od najboljih ima izdanje namenjeno deci. TIME kids je fenomenalan izvor informacija i korisnih članaka za klince. Magazin neguje današnje klince autentičnim, proverenim, zanimljivim, informativnim člancima podstičući veštine kritičkog mišljenja.

 

Iako je uglavnom američki, što se tiče informativnog dela, Time kids sadrži i vesti iz sveta, odlične članke o bezbednosti na internetu i podeljen je u dva dela, za odrasle i za decu.

 

Deo namenjen deci je prepun fenomenalnih priča, počev od istraživanja Marsa, božanstvenih fotografija planete u proleće, preko priča o predivnoj hrabroj deci koju ni bolest ne može da omete u ostvarenju snova (recimo, priča o jednom mladom modnom dizajneru koji boluje od cerebralne paralize), do nestvarnih priča o umetnosti koju stvaraju algoritmi…

 

Nauka, tehnologija, umetnost, životne priče, intervjui, zaštita životne sredine, zdravlje su neke od tema prožete kroz edukativne, neobične, futurističke članke koji podstiču dečju maštu, radoznalost, kreativnost, želju da zađu u temu još dublje, da istražuju dalje, da uče, da se interesuju…Zajedno sa vama.

 

“Znati, misliti, sanjati. To je sve.”
Viktor Igo