M3GAN - nije horor za decu od 13 godina

Jedan od najočekivanijih horora ove godine ima oznaku PG13, ali ne savetuje se klincima mlađim od 17 jer ima mnogo momenata psihološkg nasilja.

 

M3GAN je čudo veštačke inteligencije, živa lutka programirana da bude detetov najbolji pratilac i najveći saveznik roditelja. Dizajnirana od strane sjajne robotičarke Geme koja radi u kompaniji za proizvodnju igračakam M3GAN može da sluša, gleda i uči dok postaje prijatelj i učitelj, drugarica i zaštitnik za dete za koje je vezana.

 

Kada iznenada postane staratelj svoje osmogodišnje nećakinje Kejdi, Gema shvata da je spremna da bude roditelj. Kada se suoči sa pritiskom na poslu, Gema odlučuje da upari svoj M3GAN prototip sa Kejdi u pokušaju da reši oba problema. Međutim, gema ne shvata posledice te odluke.

I dok tinejdžeri jedva čekaju horor spektakl, roditelji se tresu od straha zbog mlađih potomaka. Pitanje je trenutno ključno: mogu li vaša deca da gledaju M3GAN?

 

M3GAN ima ocenu PG-13 zbog nasilnog sadržaj i terora, vulgarnog jezika i sugestivnih referenci, što znači da neki sadržaji možda nisu prikladni za decu mlađu od 13 godina.

Evo šta treba da znate:

 

Jezik u M3GAN

Istina, postoje vulgarnosti u M3GAN, uključujući upotrebu reči sh*t, bi*ch, f*ck, a**, bullsh*t, domn, d*ck i korišćenje Božjeg i imena Isusa Hrista.

 

Nasilje u M3GAN

Nasilja ima, ali filmski stručnjaci ga nazivaju komičnim i smešnim. Zato, procenite sami: mnogi likovi umiru i bivaju napadnuti alatima. Liku je otkinuto uvo. Pištolj za eksere prolazi kroz ruku lika. Lika je udario automobil i prikazano je malo krvi. Likovi su izbodeni oštricom rezača za papir, okačeni o kabl i napadnuti od strane psa. Ima horor skokova, krvavih scena i nasilja nad decom. Drugi zastrašujući sadržaj uključuje rasparčavanje i sečenje.

 

Sadržaj za odrasle u M3GAN u redu za decu

Likovi piju alkohol. Obrađuju se zrele teme smrti i tuge. Nema seksualnog sadržaja ili golotinje.

 

Da sumiramo, M3GAN nije prilagođen mlađoj deci zbog mračnog sadržaja, ali može biti prikladan za starije tinejdžere.