Lapbook: Genijalna ideja za novogodišnje uspomene

Pred nama je ono divno ušuškano vreme praznika, miris cimeta i tople čokolade, želja za snegom iako ga mi ne volimo, ali deca ga vole i to je najvažnije. Okupljanja porodice i prijatelja, stvaranje zimskih uspomena na godinu iza nas. Sledeće godine naši klinci biće stariji i zato hajde da sa njima napravimo nove uspomene, koje nisu samo fotke i video.

 

Lapbook je predivan, kreativan, originalan način da se porodica zabavi, a da deca imaju opipljivu uspomenu na detinjstvo kad porastu.

Koncept je sličan notebooku i neki resursi za beležnice se mogu koristiti za lapbook, ali koncepti se razlikuju. Lapbook je više od same beležnice sa kolekcijama radnih listova. Lapbook je dijagram, tekst, papir i drugi materijali od kojih pravimo priču. Pravljenje lapbooka pomaže deci da nauče mnogo različitih veština koje će im biti potrebne u životu. Mlađi klinci mogu da nauče da iseku i lepe slike, da malo istraže, pa čak i da odrede redosled. Stariji mogu naučiti da urade neka ozbiljna istraživanja, steknu kompjuterske veštine, da vode beleške i nauče veštine pisanja. Deca takođe mogu da nauče da uredno organizuju svoj rad i da na dobar način prezentuju gradivo.

 

Ali, pre svega, lapbook je dragocen za stvaranje zajedničkih trenutaka i uspomena.

Ušuškajte se u miris zime i novogodišnju čaroliju, pustite maštu i osmeh i zajedno sa detetom zabeležite posebne dane, komentare, zapažanja, osećanja, emocije koje biste voleli da deca pamte ili da o njima uče u godinama koje dolaze. Trenuci i osećanja koji su bili važni tog posebnog dana, ali se lako i brzo zaboravljaju. Ne moraju to biti posebne prilike. Napravite sećanja od posebnih trenutaka u godini i uspomene od svakodnevnog života.

 

Isprobajte ove ideje;

Napravite tablu za prikaz lapbooka. Umesto da lepite svoje male knjige u fasciklu, zakačite ih na tablu od plute ili na veliki hamer.

Napravite verziju za računar - postavite veb lokaciju ili blog sa linkovima.

Napravite verziju od tkanine - stavite džepove na jorgan za čuvanje knjižica. Možete pisati na tkanini trajnom olovkom ako želite da napravite kompletnu verziju od tkanine. Okačite svaku knjižicu duž vrpce ili kanapa i okačite u sobi.

Izdvojite sećanja, a mi smo za vas izdvojili mesto na kom ćete pronaći detaljno uputstvo kako se pravi lapbook: portal thehomeschoolmom.

 

Lapbook može biti i predivan poklon baki i deki, ujacima, tetkama, prijateljima, kumovima. Granica je samo vaša mašta, a uspomene su neograničene.