Kreativan raspust za male talente

04.januar DIGITALNI RODITELJI

Zima je mnogo lepa da se bude u snegu čitav dan, a kad se vrati kući, da se rumeni obrazi ugreju uz čaj i kolačiće koje smo napravili sa decom. Večernje sate lepo je iskoristiti za zajedničko vreme koje nam posao i druge obaveze često uskraćuju.Deca su digitalna i njihovo slobodno vreme uglavnom je u svetu interneta, igrica, četova, na mrežama. Hajde da im se približimo i da otkrijemo nove vidove zabave, da istražimo njihove talente i da ih afirmišemo da ih razvijaju. Sa njima ćemo i mi rasti i možda otkriti da smo skriveni Van Gog ili Bize.

Istražili smo za vas i klince najbolje aplikacije za komponovanje, učenje sviranja, slikanja, pisanje.

Procreate Pocket - jedna od najpopularnijih aplikacija za digitalnu umetnost koju potpisuje Savage Interactive tim. Magija realnog iskustva slikanja i stvaranja remek dela na telefonu ili iPadu stvara 135 različitih četkica i mogućnostima da se postignu “teksturalni efekti kao prilikom crtanja gvašem, ugljem, ili fresco tehnikom”. Ova iOS app omogućava lako menjanje četkica, izuzetno razvijenu paletu boja i ono što je posebno zanimljivo i daje utisak realnog, jeste simuliranje intenziteta poteza - što jače pritisneš ekran to je i linija deblja i punija, kao na pravom papiru.

Groovepad - odlična aplikacija za decu i roditelje di džejeve! Komponujte, smislite svoj ritam, oživite svoju muziku elegantnog zvuka vrlo lako. Aplikacija za pravljenje ritmova omogućava da stvarate svoje pesme tako štp izaberete žanr i samo tipkate tastere da stvorite ritam i melodiju. Eksperimentišite, miksujte stilove, istražiujte, a biblioteka aplikacije nudi impozantan broj jedinstvenih i ekscentričnih zvučnih numera. Od žanrova, izdvajaju se hip-hop, EDM, haus, dabstep, Drum & Bass, trep, elektronika. Koristite Live Loops da stvorite prvoklasnu muziku koja vam omogućava da savršeno sklopite sve zvuke u jedan, uz genijalne FX efekte kao što su filter, flendžer, reverb i dilej.

Yousician Guitar je super ako imate gitaru i želite da savladate sviranje. Prolazite sa mališanima korisne video tutorijale, a zatim sami isprobavate treninge. Aplikacija vas sluša i izveštava o pravilnim notama, akordima i vremenu. Organizovana je u misijama, pesmama i izazovima. Ako se pretplatite na Yousician Premium možete da otključate premium pesme za reprodukciju s aplikacijom u odeljku Songs i da učestvujete u izazovima sviranja pesama i u upoređivanju partitura sa prijateljima i drugim gitaristima širom sveta.

Dizajnirana za profesionalne kreativne pisce i za one koji tek ulaze u svet pisanja, JotterPad je besplatna aplikacija idealna za pisanje knjiga, romana, pesama, eseja, skica, scenarija i raznih tekstova. Podržava više različitih jezika, a omogućava čak i sinhronizaciju datoteka sa uslugama u oblaku poput Dropbox, OneDrive i Google diska.

Sedite s decom, vidite šta ih zanima, šta bi voleli, istražujte zajedno i maštajte. Na kraju dana, ipak je najveći talenat umeti voleti i preneti im ljubav uživo, toplim, nežnim zagrljajem i poljupcem za laku noć.