Ko se boji pesme još?

21.maj DIGITALNI RODITELJI

Lagano izlazimo iz izolacije i vraćamo se normalnom životu i eto razloga da zapevamo. Napravite malu kućnu žurku u čast proleća i izlaska na sunce, obucite se kao muzička diva, prodrmajte decu i sebe, a mi ćemo se pobrinuti za muziku.Ustvari, aplikacije će se pobrinuti za muziku, a mi vam olakšavamo izbor.

Smule je trenutno vodeća aplikacija za pevanje, ako ne i najbolja koju ćete pronaći na Google Play. Smule je doslovno promenio način na koji komuniciramo s drugima kroz karaoke. Osim nenadmašne baze najnovijih i klasičnih hitova, aplikacija vam omogućuje da pevate ne samo za svoje prijatelje i za sebe, već i za svoje pratioce emitovanjem UŽIVO, ali i duet sa Edom Širanom, recimo, i još mnogo zvezda, čak i u real time.

Starmaker Lite nazvana je "The Voice: On Stage" jer je korišćena u istoimenom planetarno popularnom takmičenju kao službena aplikacija. Nudi jedinstvene mogućnosti poput "uzmi mikrofon" i takmičite se sa drugim korisnicima. Ako ozbiljno shvatate pevanje karaoka, možete i da pratite rast popularnosti i da osvojite i nagrade.

Karaoke Free ima solidan izbor pesama. Zanimljiva je baš zbog mogućnosti da snimite svoj glas ali i scensku tačku. Snimak možete i ne morate da postavite na Youtube, važno je da se sa decom lepo zabavite i da eventualno otkrijete skrivene talente.

Yokee Karaoke je super jer može da se koristi bez registracije. Nisu sve pesme dostupne za pevanje, ali izbor je solidan. Nažalost, nemate mogućnost da snimate i video, ali možete kasnije naknadno da menjate audio.

I za kraj, mala zanimljivost. Da li znate odakle potiču karaoke?

Karaoke su nastale u Japanu kao interaktivna zabava pre nego što su postale nadaleko prepoznatljiv hobi. U početku su služile da se radnici relaksiraju nakon dugih sati rada, a danas su industrija vredna čak 10 milijardi dolara na globalnom tržištu.

I zato pevajte, i na kiši i na suncu.