Kad se neko nečem dobrom nada: najlepše želje dece i roditelja

31.decembar DIGITALNI RODITELJI

U realnom svetu, samo nam je ljubav potrebna. Ušuškani u prazničnu atmosferu, jelka je okićena, peku se kolačići od cimeta, gledamo novogodišnje filmove pod ćebetom sa irvasima. Sve što želimo od Nove godine jeste da naši koje volimo budu dobro, da se družimo, smejemo i da putujemo.Mi smo pitali klince i roditelje a šta bi želeli za Novu godinu iz digitalnog sveta.

Stefan (10 godina)
“Želeo bih laptop, da ne moram da se stalno otimam sa mamom oko njenog i da igram Majnkraft kao čovek. Najviše od svega bih voleo da odem na Global Game Jam, ne znam da li će ga biti sledeće godine. Tamo gejmeri dobiju temu koja se prenosi učesnicima iz celog sveta u isto vreme, baš pred početak takmičenja. Za kreiranje igrice imaš 48 sati i posle svoju gejmersku ideju predstavljaš žiriju. Pošto planiram da budem gejmer, to bi mi bilo baš super da vidim.”

Zorana (44 godine), Stefanova mama
“Iz digitalnog sveta želim robota koji će da sređuje kuću u kojoj živim sa dva dečaka, jednim psom i u kojoj je uvek bulumenta dece iz kraja. Oni “vise” na serveru, igraju Majnkraft i hrane kokoške, a ja im pravim palačinke i slušam rasprave i polemike. Takođe bih volela nove wi-fi slušalice pošto mi je pas izgrizao ove, da ih stavim na uši, da odvrnem “I will survive” i da đuskam. A najviše bih volela komp sa neviđenim performansama da mogu da igram Simse kao u stara dobra vremena, da napravim sebi idealan svet gde su mi nokti stalno sređeni, stižem da operem kosu i ne zaspim u 22h, nego krišom jedem noću čokoladu koju sam sakrila od dece dok pravim božanstvenu rezidenciju na obali mora.”

Milan (8 godina)
“Voleo bih da mi Deda Mraz donese podvodnu go pro kameru. Obožavam da ronim, a volim i da snimam klipove, a mama kaže da će da me pusti na TikTok sledeće godine. Ako odemo na more sledećeg leta, taman da snimim za TikTok, ali i svoje filmove o ribicama i koralima.”

Dunja (37 godina), Milanova mama
“Volela bih najviše od svega da me Deda Mraz usreći jednim Huawei Watch GT 2 Pro. Osim što ima genijalne opcije za praćenje dnevnih aktivnosti, mesečevih mena, treninge, muziku i svojstva telefona, meni se najviše sviđa pod a) zato što je lep i pod b) zato što naučno prati i dijagnostikuje probleme sa snom i daje predloge za bolji odmor. Dok spavate, sat prati otkucaje srca, analizira disanje i daje ocenu za ukupan kvalitet sna. S obzirom na to da radim u bolnici i da stalno menjam smene, ne spavam redovno i kvalitetno, mislim da bismo ovaj uređajčić i ja bili najbolji prijatelji.”

Zoja (10 godina)
“Trenutno me jedino u životu zanima TikTok i volela bih da imam ONAJ SUPER portable all-in-one Auto Smart Shooting Selfie Stick 360 Rotation. Taj selfi stik bukvalno sam podešava najbolji ugao, izraz lica, traži najbolju poziciju za snimanje i potpuno je savršen za video Live na primer na Jutjubu i mom voljenom TikToku! Deda Mraze, znaš li moju adresu?”

Nemanja (45 godina), Zojin tata
“Provodim baš mnogo vremena sa Zojom napolju i stalno su mi džepovi puni nekih sitnica s kojima ne znam gde ću. Kod nas se pojavilo ono holandsko čudo Bobby Backpack, ranac koji je bukvalno Sport Bili torba. U zadnjem delu je skriven cizbar, što je super jer niko ne može da vas opljačka, a dizajnerski je osmišljen tako da nema šanse da se iskrza i pocepa. Ima USB preko kog mogu da punim telefon i gomilu pregradica za gedžete i Zojijine sitnice.” A baš te sitnice čine sreću. U svakoj godini, novoj, staroj… Sitnice su osmesi na licima naše porodice, prijatelja, smeh naglas i tajne koje delimo i čuvamo.

Srećna vam stvarna Nova godina!