Iz ugla tinejdžera: Šta je sada HOT i kako predviđaju šta će biti trend?

Od precizne definicije slenga do etiketa u vezi sa emodžijima, trendovi pop kulture se konstantno razvijaju i mogu biti zbunjujući za roditelje. Istražujemo koji su trenutni trendovi u digitalnoj pop kulturi, kako tinejdžeri kreiraju trendove i kako ćemo sa njima razgovarati ovog leta.

 

Estetski senzibilitet generacije Z trenutno predstavlja pravu renesansu maminog plakara, kada je u pitanju moda, kombinovanu sa oskudnim ultimativnim rešenjima iz kultne Euforije. Letnji teen look na društvenim mrežama predviđa vađenje maminih farmerki iz devedesetih, visok struk, raspuštenu, lepršavu, divlju frizuru, umesto ravne peglane.

Što se muzike tiče, Spotify kaže da je predstojeći letnji trend pop, EDM, hip-hop & R&B, a tinejdžerima možemo da ukrademo plejlistu jer je neviđeno dobra da i nama starijima podigne raspoloženje.

 

Top pet prema na Spotify:

  • My Head & My Heart - Ava Max
  • Floating Through SpaceSia, David Guetta
  • Higher (feat. iann dior)Clean Bandit, iann dior
  • Bang BangRita Ora, Imanbek
  • Take You Dancing Jason Derulo

 

Prepiska sa tinejdžerima ovog leta neće biti ništa lakša nego inače. Sleng tinejdžera se stalno razvija i svako ko ima 22+ može da se oseća kao da se probudio u stranoj zemlji :) Internet sleng je neformalani žargon razvijen sa ciljem ubrzanja i pojednostavljenja tekstualne komunikacije među korisnicima neta.

Izrazi su strukturirani da uštede vreme tokom komunikacije i baziraju se na engleskom. Ako ste tek nedavno dešifrovali omg, lol, tbt, vašem slengu je potrebno veliki refresh. Da ne biste satima skrolovali konfuznu, uglavnom troslovnu, komunikaciju, mi smo to uradili za vas i sačinili mini vodič kroz trenutno najpopularniji žargon i izreke generacije Z.

 

2 = to

4 = for

2B = to be

BTW/btw = by the way

FYI = for your information

FTW = for the win

LOL = laughing out loud

NOYB = none of your business

r8 = right

TY = thank you

THX = thanks

SU = shut up

STFU = shut the f*ck up (vulgarno)

w8 = wait

BRB = be right back

AFK = Away from keyboard

 

Kada savladate ove osnove, možete da obrnete igricu i okušate se u čitavom jednom svemiru digitalne korespodencije koja je svemir za sebe.

Mlade ljude lako možemo razumeti kada posmatramo njihove živote kroz prizmu identiteta, pripadnosti i svrhe. Obratite pažnju i uočićete da vaši tinejdžeri svakodnevno postavljaju velika pitanja: Ko sam ja? Gde se uklapam? Šta mogu da promenim?

 

Bez obzira što kreiraju nove digitalne svetove i postavljaju trendove koji se menjaju sa smenom Sunca i Meseca, naši tinejdžeri su i dalje - naša deca. Klinci kojima je potreban vodič od poverenja, roditelji koji su tu da im pomognu da organizuju vreme i da pronađu odgovore na životna pitanja. U ritmu muzike za ples sa Spotify liste, zajedno istražujte trendove u oblačenju, šminkanju, gedžetima, komunikaciji, na mrežama, ali jedan trend nikad ne menjajte: ljubav.