Isključila sam porodičnu WhatsApp grupu na jedan dan i svanulo mi

Priča mame iz prvog lica o tome šta se desilo kad je na jedan dan izašla iz vajber grupe u kojoj su njeni sinovi, braća i mama.

 

Rano jutro, pola šest. Ustajem posle četiri renesansna sata sna jer sam do dva noćas gledala seriju jer seriju gledam do dva noću kad dobijem malo mira uveče kad zaspe deca i pas. Pošto sam se naučila pameti i isključila zvuk na telefonu tokom noći, ujutru uz kafu lagano prebiram po Fejsu i Instagramu i po porukama koje su stigle tokom noći.

 

U mom WhatsAppu postoji grupa koja se zove Jovanovići, u koju spadaju moja mama i njeni sinovi, to jest moja mlađa braća i moji sinovi i ja koji nismo Jovanovići, ali se šlepamo. U toj grupi dominira kraljica Majka, koju moji sinovi vole više nego mene, a za njom slede moja mlađa braća koja me iz nekog razloga zovu “opasnost”, valjda zbog mojih životnih poteza.

 

Elem, razgovor teče ovako. Mama uglavnom postavi neki koristan link na temu trenutnih problema koje pravi neko od njene dece (nikad ne pravimo u isto vreme), a onda akteri komentarišu mamu. Uključuju se moji sinovi koji drže baki stranu (normalno, zato što im je baka jedini siguran ručak koji nije fast food) i atakuju na svoje ujake ili majku rođenu, to jest mene.

Ako vas je zabolela glava od ove papazjanije, e tako je meni već vekovima pa nemojte da se žalite.

Najnovija situacija je moj posao koji sam nedavno počela da obavljam, o čemu sam obavestila širu i užu porodicu na Whatsappu, aka Jovanoviće.

Marko: Šta ces raditi?

Objasnim šta ću raditi.

Marko: Super

Mama: Ide da se malo svađa, nema više sa kim. Ha, ha,haaaaa

Nikola: Znači ništa novo.

Veliki sin: U, Zoćka je opet nervozna.

Mali sin: Hoćeš da mi kupiš kvad?

 

Ima jedna slatka opcija na WhatsAppu koja se zove Mute notifications i ja sam je poslušala na jedan dan. I svanulo mi. Baš kao sunce što sviće iznad mog avalskog Tornja.

Uživala sam tog dana, mogu vam reći. Nisam pojma imala da li je Mali sin odlučio da umesto kvada ipak hoće Playstation, ni da li je jedan moj brat obukao jaknu jer je hladno, a smena mu je noćna napolju na koncertu, pojma nisam imala da li moj drugi brat opet nešto zabrljao na sajtu pa ja treba da sređujem, niti me je, pravo da vam kažem, interesovalo da li je Veliki sin uspeo da skine onu aplikaciju za crtanje anima.

Ceo jedan dan blagostanja i odmora, sve dok mi sutradan ujutru nisu nedostajali pa sam uključila notifikacije opet.

Mama: Gde si nestala??? Jesi li jela nešto danas ili si opet bez doručka izašla? Javi seeeeee….

Ipak, jedna je majka.