Igre koje unose smeh i zabavu u kuću i povezuju vas sa porodicom

10.januar DIGITALNI RODITELJI

Zima lagano obavija grad, deca su već u mislima na raspustu. Pošto će nas sneg izgleda malo kasnije posetiti, jedan od dobrih načina da provedete kvalitetno vreme u kući, sa porodicom, jesu igrice.
Sećate se vremena kada su se porodica i prijatelji okupljali za stolom i igrali društvene igre satima se smejući? Zašto ne biste lepu tradiciju nastavili i u svom domu tako što ćete iskoristiti tehnologiju na najbolji mogući način? Novi oblici društvenih igara zabavniji su i interaktivniji nego ikada. Dozvolite da vas upoznamo sa nekima.

Unlock Escape Adventures

Unlock Escape Adventures je inspirisana "Escape room" konceptom koji vlada svetom kada su u pitanju misterije. Unlock! koristi jednostavan sistem za istraživanje scenarija, kombinovanje objekata i rešavanje zagonetki. Unlock! je jedna velika avantura kroz koju prolazite zajedno, udruženi sa porodicom, a za koju su vam potrebne samo karte i prateća aplikaciju koja može pružiti tragove, kontrolne kodove kao i pratiti preostalo vreme.

A Parcel of Courage

A Parcel of Courage predstavlja edukativne knjige koje, kroz interesantne priče, članovi porodice pomažu svojoj baki da se oslobodi straha od letenja. Knjige su koncipirane da deca kroz pričanje priče bolje razumeju njen sadržaj i unaprede: snalaženje u prostoru, radnu memoriju, koordinaciju oko–ruka, veštine slušanja, praćenja toka radnje i rešavanja problema.

Luedu - Nauči se, čoveče!

Luedu - Nauči se, čoveče! čine tabla sa jedinstvenom kombinacijom polja i digitalni kviz razvijen putem mobilne aplikacije. Aplikacija pruža mogućnost svakom igraču da izabere kviz pitanja koja odgovaraju njegovom uzrastu i interesovanju. Pitanja u igri prilagođena su svim uzrastima: od nižih razreda osnovne škole uključujući oblasti kao što su srpski jezik, istorija, geografija i opšta kultura, do pitanja iz sveta fudbala, košarke, muzike, filma, nauke i zanimljivosti za odrasle.

Mundus

Mundus spaja dobre stare table sa novim tehnologijama i predstavlja kombinaciju Monopola, Rizika i Kviza znanja, na tabli koja je povezana sa pametnim telefonom. Igrači pomeraju svoje figure po tabli, a na ekranu se pojavljuju različita pitanja. Tačni odgovori pomažu igraču da se pomera napred. Najbolji deo je što je igra, za razliku od klasičnih igara znanja, pogodna za različite uzraste – istovremeno! Zajedno mogu igrati osnovci, srednjoškolci, mama, tata, baka I deka...
Uz ove igre, porodična druženja biće mnogo zabavnija, dinamičnija, ali ćete i mnogo naučiti, povezati se sa porodicom i uživati u zaista jedinstvenoj zimskoj idili.