Hodaj sad kao Armstrong: Top aplikacije za male astronaute

1. JulApolo 11 je 20. jula 1969. ispisao istoriju kada je prvi čovek kročio na Mesec. Nil Armstrong je ostavio svoj otisak u svemiru, a danas klinci mogu da putuju kroz sazvežđa zahvaljujući aplikacijama.

Imamo sve, od igara na temu svemira za decu do proučavanja planeta, zvezda, Meseca, galaksija, asteroida, kometa, svemirskih brodova, Sunčevog sistema i svih vrsta astronomskih objekata.

Kroz aplikacije, klinci takođe mogu da istražuju noćno nebo. Pogled na noćno nebo može biti veoma inspirativan za decu, a uz prave aplikacije, njihovo interesovanje za nauku može trajati čitav život.

Mi smo izbrali neke od najboljih svemirskih aplikacija i igara za decu po uzrastima, a samo je nebo granica u vašem daljem istraživanju svemira sa mališanima.

Hajde sada da zajedno identifikujemo zvezde i zumiramo Sunčev sistem:

#1 Astronaut Training
Uzrast: 4+
Besplatno, iOS App Store
Budući astronaut koji živi u vašoj kući sigurno će imati koristi od igre u ovoj aplikaciji. Unapredite njegove navigacione veštine, učite o svemiru i učestvujte u izuzetno teškoj simulaciji. Aplikacija je odlična i za stariju decu, bez obzira što je najmanji uzrast četiri godine. Obavezno je morate imati u svojoj kolekciji svemirskih aplikacija ako imate dete koje sanja o zvezdama.

#2 NASA
Uzrast: 7+
Besplatno, iOS, Android i Kindle
Zvanična NASA aplikacija. Sadrži informacije o američkom svemirskom programu i astronomiji. NASA svakodnevno dodaje nove informacije iz svojih izvora, uključujući NASA javni televizijski kanal. Nema ni oglasa ni kupovine u aplikaciji i imate mogućnost šerovanja na Tviter i Facebook, što olakšava deljenje kul NASA činjenica. Ako se vašim klincima sviđa aplikacija NASA, obavezno posetite NASA Kids ’Club. Web lokacija sadrži zabavne igre i aktivnosti svemirske agencije.

#3 Solar Walk
Uzrast: 8+
4,99$, iOS i Android
Mi najviše volimo da nađemo najbolje besplatne aplikacije, ali Solar Walk je toliko super i vredi svaku paru, da smo morali da uvrstimo aplikaciju na našu listu. 3D model solarnog sistema omogućava deci da se kreću između planeta, da vide njihov položaj određenog datuma i da istražuju kako se planete kreću i zašto. Mogu da zumiraju sliku da bi detaljno proučavali planete i satelite izbliza. Aplikacija sadrži opsežne informacije o svakoj planeti, uključujući veličinu, masu, orbitalnu brzinu, istraživačke misije, debljinu strukturnih slojeva i sastav atmosfere.

#4 Space Science Investigations: Plant Growth
Uzrast: 9+
Besplatno, Apple i Android
Aplikaciju je takođe razvila NASA i namenjena je klincima koje zanima kako je biti astronaut. Kao najnovijem članu Međunarodne svemirske stanice (ISS posada), njihov posao je da se upoznaju sa stanicom i pomognu u eksperimentu za rast biljaka. Mogu da lete i prevrću ISS u nultoj gravitaciji, dobiju uputstva o misiji na svom virtuelnom tabletu i pomažu astronautkinji Naomi u eksperimentu za rast biljaka, odgovarajući na pitanja kako biljke rastu kada nema gravitacije i kako ih zalivate u svemiru? Izvolite, proverite da li mogu da uzgajaju dovoljno biljaka da naprave salatu koju će astronauti jesti?

#5 Skyview
Uzrast: Svi
Besplatna, Android, Apple
Aplikacija za astronomsko gledanje zvezda, identifikovanje i posmatranje planeta, sazvežđa i zvezda u realnom vremenu na mapi noćnog neba. Uživajte u satelitima iznad glave, pronađite planete i identifikujte zvezde na noćnom nebu, naučite astronomiju i saznajte sve tajne svemira. Aplikacija je savršeno edukativno sredstvo za astronomsko gledanje zvezda za svemirske entuzijaste svih starosnih grupa. Mogu da je koriste nastavnici, učenici za pripremu projekata o zvezdama, planetama i sazvežđima, roditelji da decu upoznaju sa osnovama astronomije i svi zainteresovani za naš univerzum i nebo iznad nas.

Postoji nešto misteriozno u našem Sunčevom sistemu i mnogo je pitanja u vezi sa njim, posebno za male umove koji tek ulaze u koncept sazvežđa. Od geo-praćenja zvezda tačno iznad njihovih glava do interaktivne simulacije obuke astronauta, ove vrhunske astronomske aplikacije pobudiće potpuno novu radoznalost. Budite sa njima dok istražuju prostranstva svemira, pomozite im da se osećaju kao junak s početka naše priče kada je ostavio otisak svojih stopala na Mesecu. Ko zna, možda je novi Nil baš u vašoj kući.