Gusarska priča

24.oktobarMAŠTALICE

Gusari iz ove priče imaju neobičan brod i nemaju baš mnogo sreće u svojim gusarskim avanturama. Jedna od tih avantura naučiće ih da nam neprilike često mogu pomoći da postanemo bolji...

AUTOR I Zlatko Vasić

Zlatko Vasić je zaposlen u Kulturnom centru Apatin, na mestu urednika književnog programa. Piše poeziju i prozu, a radove je objavio u preko trideset književnih časopisa, novina, zbornika i biltena. Objavio je dve zbirke pesama i roman za odrasle i dobio brojne književne nagrade i priznanja, među kojima su najznačajnije prva nagrada na 30. Festivalu jugoslovenske poezije mladih u Vrbasu, prva nagrada na Festivalu poezije mladih Vukovi lastari, kao i prva nagrada na konkursu za kratku priču emisije Dobro jutro, deco Radio Beograda 1. Ideju za prvi roman za decu Čudesno putovanje dobio je na osnovu priče što ju je pred spavanje pričao sinu Strahinji, koji mu je tražio „jednu priču koja se ne zove bajka, već nešto što se zaista dogodilo“.ILUSTRATOR I Marina Veselinović

Marina Veselinović je rođena u Užicu. Završila je Visoku školu likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se crtežom, ilustracijom, grafičkom opremom knjiga, pozorišnim plakatom. Ilustrovala je brojne knjige u saradnji sa izdavačkim kućama u Srbiji i inostranstvu. Ilustracije su joj objavljivane u nedeljniku NIN.

Uvek jede jaja za doručak, voli da veze i čita knjige dok pada kiša… Ne zna matematiku.GLUMAC I Dubravko Jovanović

Jedan od naših najviših glumaca, koga gledaoci pamte kao Matića iz serije Sivi dom, glumu je završio na FDU u Beogradu. Član je ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1985. Dobitnik je brojnih pozorišnih i filmskih nagrada.

Najznačajnije uloge ostvario je u pozorišnim predstavama Pozorišne iluzije, Buba u uhu, Kandid ili Optimizam, Hrvatski Faust, Sumnjivo lice, Ludi od ljubavi, Draga Jelena Sergejevna, Dugo putovanje u noć, Red vožnje Andreasa Sama, Bolest porodice M., kao i u mnogim drugim. Ubraja se u najbolje radijske glumce kod nas. Dobitnik je nagrada Vitomir Bogić Dramskog programa Radio Beograda za najbolje glumačko ostvarenje i izuzetan doprinos radiofoniji.

U Maštalicama voli da se igra gusara i crta kredama. Želi da dobije brata i sestru.