Google Kids Space je genijalan način da pustite decu na net

17. MajGenijalci u Google pokrenuli su nedavno Google Kids Space, potpuno novo iskustvo sa tabletima sa mnoštvom prilagodljivog sadržaja za decu!

 

Kada vaše, recimo četvorogodišnje, dete krene na probnu vožnju kroz Google Kids Space, morate da budete mnogo kul da izdržite to surfovanje jer može trajati satima.

 

A suština je u tome da nema razloga da klince odvajate od monitora jer je nova aplikacija iz Googla pod:

  1. a) mnogo lepo i čisto dizajnirana
  2. b) edukativna i beskrajno zabavna
  3. c) bezbedna

 

Što se tiče vas, dragi roditelji, u kombinaciji sa Google Family link, u svakom trenutku dobijate izveštaj o svemu što dete radi. Google se propisno pobrinuo da sav sadržaj Dečjeg prostora odgovara uzrastu i da bude usredsređen na interese vašeg deteta.

Kako funkcioniše ovo divno carstvo interneta?

Bilo da se radi o životinjama ili umetničkim projektima, deca postaju mali stručnjaci za sadržaje koje vole. Zbog toga Kids Space preporučuje kvalitetan sadržaj za dete na osnovu interesovanja koja odabere. Uz preporučen sadržaj, klinci mogu istražiti svoje najnovije fascinacije na nove i zanimljive načine. Deca mogu čak i da prilagode svoje iskustvo stvaranjem sopstvenog avatara.

 

Kada dete otvori Dečji prostor, videće biblioteku kvalitetnog sadržaja, da vide preporuke za aplikacije, igre, knjige i video zapise kako bi pronašla nove načine igranja i učenja.

 

Pomoću roditeljskog nadzora u aplikaciji Famili Link u svakom trenutku možete da vodite detetovo iskustvo upravljanjem sadržajem, postavljanjem vremenskih ograničenja na ekranu i to sve sa svog uređaja.

Osim toga, a možda i najvažnije, Kids Space preporučuje video snimke sa Jutjuba koji su kreativni i zabavni, tako da ne morate da brinete o neželjenom sadržaju. Bez obzira da li žele da uče, pevaju ili da se smeju, klinci  mogu da istražuju video zapise o temama i likovima koje vole.

 

Tipično je za klince da otvaraju linkove koji stalno traže da im nešto kupite, ali svanula je nova zora za vas: deca imaju mogućnost da preuzimaju aplikacije besplatno, a uglavnom sve nose oznaku “edukativno”. Tako da, Kids Space decu uči, zabavlja, podstiče radoznalost, a roditeljima čuva novčanik i zdrav razum.

 

Kids Space uvlači vas bukvalno u nov svemir. Efekti na ekranu su super uzbudljivi i imaju bezbroj čuda, a pritom su neverovatno jednostavni za navigaciju i beskrajno zanimljivi. Dobro bi bilo da zajedno sa detetom učestvujete u istraživanju jer ćete se vratiti u detinjstvo i osetiti se kao dete u prodavnici slatkiša. Možete zajedno da čitate vic dana, da pogađate fun facts, a impresionirće vas kako je preporučen sadržaj upakovan i uredno organizovan.

 

Tu su Ulica Sezam, Nick Jr., PBS Kids, ali i gomila novih sadržaja koji će oduševiti klince. Iako je aplikacija kreirana za decu, evo mi vas čikamo da joj odolite i da ne učestvujete sa svojim klincima u istraživanju.