Genijalni izazovi za decu koja vole da se zabavljaju i uče

23. JunDeci je nekada teško da u stvarnom svetu pronađu drugu decu koja vole da čitaju. Povezivanje dece sa pričama koje vole, u bilo kojem formatu koji im se dopada - od beletristike do fikcije, od ukoričenih do digitalnih knjiga - čitanje je najlepši deo odrastanja od pamtiveka.

 

Kids Zone je parče neta samo za decu i, kako kažu: “Nijedna odrasla osoba nije dozvoljena”. Međutim, sadržaji u ovoj dečjoj kući toliko su inovativni, zabavni, poučni, maštoviti, pametni i lepi da nema šanse da se ne zadržite kad jednom uđete da proverite šta vaše čedo tamo radi.

 

Kids Zone je dom u kojem deca mogu da se bave video zapisima, gledaju intervjue, čitaju kritike knjiga svojih vršnjaka i uživaju u gomili aktivnosti i takmičenja, da razvijaju ne samo veštine čitanja, već i ljubav prema učenju.

 

Stotine knjiga i kvalitetnih edukativnih resursa, pre svega interaktivnih, podstaći će klince da požele da više vremena provode na “svojoj” platformi, istražujući svoja interesovanja i talente, umesto na sadržajima koji ne stimulišu razmišljanje i stvaranje. Ovaj živopisni resurs otvara diskusije o temama sreće, prijateljstva, dobrote, klimatskih promena, prirode i podeljen je prema uzrastu dece. Video sadržaj je uglavnom orijentisan na how-to i pomaže deci da sama kreiraju automobilčiće, kućice, da crtaju, pišu, komponuju. Takmičenja, izazovi, lekcije, fenomenalne 3D animacije, podstiču decu da istraže najbolji deo sebe i da na najlepši način koriste svoje mogućnosti i talente.

 

Učenje i kritičko razmišljanje su možda i dve najvažnije veštine koje će našoj deci biti potrebne u budućnosti. Psiholozi uključuju kritičko razmišljanje na listu osnovnih životnih veština potrebnih svakom detetu. U današnjem globalnom svetu koji se brzo menja, deca moraju biti u stanju da učine mnogo više od pukog nabrajanja činjenica - treba da budu kritički mislioci koji mogu da smisle informacije, da analiziraju, upoređuju, zaključuju i da generišu veštine razmišljanja.

Uz naš podsticaj i svakodnevne razgovore u kojima ćemo im postavljati pitanja koja iziskuju razmišljanje, interakcija sa digitalnim sadržajima kakvi su na KidsZone zaokružiće njihove potrebe i balansiranje između realnog i digitalnog sveta i razviće ljubav prema knjizi, učenju, stvaranju, istraživanju i razmišljanju.

Mi kažemo: roditelji i vi ste dobrodošli da sa svojim potomcima učite za njihovu budućnost.