Dve aplikacije i jedan sajt za decu koja ne vole matematiku

19. AprilRadni listovi. “Nisam stigao da prepišem sa table”, “Nisam stigla da završim sve na kontrolnom”, “Ne razumem zadatak”.

Plaču deca, plačete i vi sa njima od muke. U svakoj kući je bar jednom iskrsao matematički problem koji čak i ne uključuje brojeve - samo frustracije. Na svu sreću, postoji nekoliko zaista zabavnih tehnoloških alata koji mogu pojačati matematičke veštine klinaca.

 

Budući da najbolje aplikacije nude iskustva samo na ekranu, ove “naše” omogućavaju deci da primenjuju matematičke koncepte u fantastičnim postavkama ili u rešavanju stvarnih problema. Definitivno, otvaraju klincima nove perspektive u sagledavanu brojeva i njihovog međusobnog odnosa. Ponekad decu treba samo malo pogurati, a za to postoji - aplikacija. Izaberite onu koja odgovara uzrastu i nivou vašeg deteta i gledajte kako uspeh vrtoglavo raste.

 

Endless Numbers

Dostupno za iOS i Android (besplatna ograničena verzija, kupovine u aplikacijama). Preporučuje se uzrastu od četiri do osam godina.

“Beskrajni brojevi” su savršen uvod u prepoznavanje brojeva, brojanje i osnovno sabiranje. Mališani mogu da nauče i da istraže brojeve od jedan do 100 uz pomoć glumačkih šarenih čudovišta. Interaktivni brojevi i jednačine, zajedno sa simpatičnim animacijama koje pomažu da se brojevi stave u kontekst, sigurno će ovu aplikaciju učiniti velikim hitom.

 

Animal Math: Grade 1

Dostupno za iOS i Android (besplatna ograničena verzija, kupovine u aplikaciji). Preporučuje se za uzrast od šest do osam godina.

Serija Animal Math je dostupna u predškolskim, vrtićkim i verzijama za prvi i drugi razred. U izdanju za prvi razred, deca se pridružuju pripovedaču po imenu Ema i njenim prijateljima životinjama kako bi istražila koncepte koji odgovaraju oceni poput uzoraka, vrednosti mesta i sekvence brojeva. Postoje i igre koje traže od dece da utvrde da li su brojevi veći, manji ili jednaki i igre koje se fokusiraju na brojevne rečenice. Sve aplikacije u seriji zasnovane su na zajedničkim osnovnim standardima, sa poznatim likovima i mnogo pozitivnih pojačanja.

 

Prodigi

Dostupan za iOS i Android (besplatno). Preporučuje se za uzrast od šest do 12 godina.

Aplikacija Prodigi je roditeljima, nudi verzije za dom i za učionice koje pokrivaju nastavni materijal od prvog do osmog razreda. U ovoj aplikaciji deca postaju matematički čarobnjaci koji istražuju svet mašte, bore se sa čudovištima i sakupljaju čini koje im pomažu da napreduju kroz igru. Deca mogu da se igraju oflajn ili da se povežu na mrežu da bi komunicirala sa prijateljima. Кao roditelj imate mogućnost da se prijavite za besplatan nalog koji povezuje detetov, tako da možete videti kako napreduje i identifikovati područja u kojima im je potrebna dodatna pomoć. Iako je aplikacija besplatna, postoji mogućnost kupovine članstva za dodatne pogodnosti.

 

I na kraju, da se malo i nasmejemo: “Šteta što nisam bolje znao matematiku”, rekao je Albert Ajnštajn.