Dobrodošli u 2022. godinu uz najbolje video igre

Stručnjaci kažu da će 2022. biti jedna od najboljih u poslednjih 11 godina kada je reč o video igrama, posebno kada je reč o franšizama God of War, Gran Turismo, Horizont, Pokemon i Harry Potter, PS5, Xbox Series X, Switch, PC i Stadia.

 

Početak 2022. počinjemo prvim rođendanom PS5, a Xbox Series X je video igrice preneo na devetu generaciju konzola. Programeri su imali dovoljno vremena da iskoriste moć konzola i da stvore neverovatna AAA iskustva, a kažu da će 2022. biti još smelija. Očekuje se da će legendarne franšize i imena obeležiti 2022. godine, pa evo pogleda na najbolje AAA video igre koje nam stižu. Naša lista prilagođena je klincima, a malo stariji znaju i jedva čekaju ono što sledi dogodine :)

 

Hogwarts Legacy

„Nasleđe Hogvortsa“ je smešteno u 1800. godinu i fokusira se na drugačiju postavu likova. U zvaničnom trejleru, igrači dobijaju pogled na mračne pećine i obale plaža, ali se čini da se najveći deo igre odvija u samom Hogvortsu. Učionice, hodnici i trpezarije su neverovatno detaljni, što sugeriše vernu (i istraživu) kreaciju zamka.

 

Gran Turismo 7

Osam godina kasnije, izlazi direktan nastavak za PS4 i PS5. Nadogradnja i prilagođavanje automobila daje impozantan izbor vozila, poboljšane performanse i fantastično iskustvo za igrače.

 

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Spremna da bude jedna od najboljih u igricama, omogućava igračima da igraju kroz svih devet glavnih filmova u klasičnom Lego stilu.

 

Horizon Forbidden West

Aloj je jedna od istaknutih herioina u igricama 21. veka, a njene postapokaliptičke avanture biće nastavljene i u Horizon Forbidden West. Aloj nastoji da otkrije još istine o stanju sveta u kome živi, dok se bori protiv još opasnijih robotskih stvorenja i same prirode.

 

Tiny Tina's Wonderlands

Radnja se sada dešava u svetu fantazije punog okruženja, od snežnih planina do unutrašnjosti zamka. Postoji i mnoštvo nagoveštaja originalne trilogije „Borderlands“ i „Dragon Keep“, uključujući pojavu obožavateljima omiljenog dijamantskog ponija Butt Stalion.

 

 

 

Gotham Knights

Pošto je Betmen naizgled mrtav, igra se usredsređuje na Robin, Batgirl, Nightwing i Redhood. Čak i sa novom glumačkom ekipom, igra podseća na seriju „Arkham“, posebno kada je reč o mehanici hvatanja i borbe.

 

Starfield

Igra sadrži mnogobrojne frakcije i različite vanzemaljske rase, što nagoveštava još ekspanzivnije iskustvo. Ipak, pored komentara programera i zadivljujućeg filmskog trejlera, igrači su još u mraku dok čekaju novembar 2022. što je na neki način i uzbudljivo.

 

​​The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Petogodišnje čekanje je skoro gotovo, a uz teorije obožavalaca koje dostižu vrhunac, nastavak „Breath of the Wild“ će sigurno oduševiti gejmere.

 

Kompletna lista igara sa datumima izlaska nalazi se ovde i biće to početak jednog divnog gejmerskog iskustva i za klince i za nas odrasle kojima su deca alibi da se i dalje igramo.