Digitalna razglednica našeg grada

Deca su se vratila sa odmora ili leto provode u gradu. To ne znači nužno da treba da se dosađuju, već je idealno vreme da upoznaju i vole svoj grad. Telefone u ruke i fotkajte najlepše delove svog grada, zatim napravite story, reels ili jednostavan foto album za Ig ili video za TikTok koji će pričati priču o vašem gradu.

 

Grad priča priču. Ljudi dolaze i prolaze. A fasade ostaju. Ostaju spomenici, parkovi, ostaju fasade po kojima padaju sunce i noć po nekoj svojoj logici i nikad nijedna fasada nije ista. Gradovi čuvaju naša sećanja, prve poljupce, raskide, venčanja, prve šetnje sa bebom, sa psom, prve strahove i najlepše osmehe. Gradovi služe da kroz njih šetamo sa slušalicama u ušima i naglas pevamo, a mislimo da ne pevamo naglas, pa nas prolaznici gledaju sa osmehom. Gradovi služe da nam proleće, leto, jesen i zima budu najlepši u najllepšoj ulici i da uzmemo dete za ruku i pokažemo mu svaki ćošak, svaku zgradu, svaku skulpturu koja nas nemo posmatra sa vrhova zgrada.

 

Zato, hajde da ovog leta upoznamo decu sa gradom na drugi način. Da ih upoznamo sa osećanjem pripadnosti i da ih naučimo da vole skrivene ćoškove i da otkriju nove kapije. Dizajniranje razglednice je blistav način da svoju poruku pošalju u svet i hvala jednoj od najboljih aplikacija za te svrhe - Canva.

Kako?

Otvorite Canva i potražite „Postcard“ da biste počeli da dizajnirate svoju razglednicu.

Izaberite šablon

Istražite širok spektar dizajna razglednica napravljenih u različitim stilovima i za različite prilike. Izaberite savršen dizajn, a zatim počnite da prilagođavate.

Personalizujte svoj dizajn

Promenite tekst, boje, fontove i pozadinu sa samo nekoliko klikova. Nastavite sa finim podešavanjem dok ne pronađete pravu kombinaciju elemenata i sastojaka za svoju razglednicu.

Dodajte još elemenata

Pustite klince da budu kreativni pomoću ikona, nalepnica, oblika, stilova fonta i šema boja. Neka primene foto efekte i animacije ili dodaju video i muziku.

I, kada završe, samo jednim klikom možgu da podelite svoju razglednicu na mrežama ili čak da je pošalju direktno u nečiji inboks. Bez gužve i bez čekanja poštara!

 

Canva je jedna od najpopularnijih aplikacija, ali vi i vaše dete možete da izaberete neku drugu prema svojim afinitetima. Poenta je da zajedno uživate u šetnji, pojedete sladoled, fotkate, snimate i pokažete ovom letu koliko je vaš grad lep.