Digitalna letnja lektira

Kada počne raspust, deca se raduju zabavi i opuštanju. Letnje vreme znači zabavu na otvorenom sa prijateljima iz komšiluka, prijatno vreme provedeno sa porodicom i odmor od teškog rada u školi. Ali, čitanje tokom leta ne samo da sprečava decu da izgube veštine i navike koje su stekli u školi, već im pomaže da izgrade samopouzdanje i ljubav prema čitanju.

 

Omogućavanje deci da lako pristupe knjigama pomaže im da čitaju tokom leta. Lokalne biblioteke rade i leti i manja je gužva pa bibliotekari mogu da se pozabave interesovanjima dece i pomognu im u odabiru natenane. I sigurno imaju odlične predloge čak i ako vaše dete ne voli da čita. Audio knjige su odličan izbor i mi smo napravili mali spisak letnjeg audio štiva koje će deci omogućiti da uče, zabave se i prošire vokabular čak i dok se izležavaju na trosedu tokom letnjih dana.

 

Zov divljine, Džek London

Jedan od najčitanijih romana američkog pisca Džeka Londona, koji mami pažnju ljubitelja knjiga svih uzrasta. Uzbudljiva priča o ljubavi i prijateljstvu između čoveka i psa, u kojoj je London snagom mašte dočarao najdublju prirodu veličanstvenog psa Baka u divljini Aljaske.

 

Mali princ, Egziperi

Mali princ, usamljeni dečak iz svemira, napustio je svoju malenu planetu i svog jedinog prijatelja, crvenu ružu o kojoj je brinuo i koju je voleo najviše na svetu i potpuno sam krenuo na putovanje s ciljem da otkrije nepoznati svet i nešto novo nauči.

 

Alber Kami, Stranac

Merso je mladi francuski službenik, a u romanu se opisuje njegov život od trenutka kada je saznao za smrt svoje majke do iščekivanja sopstvene smrti jer je bez razloga ustrelio Arapina.

 

Osmeh za svaki dan, Jelica Greganović

Autorka beleži detalje života, naizgled nevažne i male stvari od kojih se, zapravo, sastoji svakodnevica koju svi delimo. Kroz naizgled laganu, sasvim šaljivu i dovoljno uvrnutu priču, Jelica Greganović dokazuje istovetnost ljudskih emocija, osnovnih i nijansiranih, koje ne zaobilaze nikoga i nikad…

 

Izbor je ogroman, a aplikacija Digitalna dosada  je odličan izbor da proširite dečju listu knjiga.  Aplikacija funkcioniše tako što se audio knjiga skine na telefon ili tablet sa interneta, a onda može da se koristi i offline, čak i dok dete igra igricu.

Najlepše od svega je što u čitanju može da učestvuje cela porodica i tako napravi svoj mikro svemir, male letnje rituale koji će ih povezati i učiniti raspust maštovitim i lepim.