Devojčica i ljubičica

06.majMAŠTALICE

Devojčica Ema Esasa voli cveće i prirodu. Zahvaljujući maloj ljubičici, ona će saznati da i najslabašnije seme, uz mnogo ljubavi i pažnje, može da se razvije u prelepi cvet..

AUTOR I Vesna Vidojević-Gajović

Vesna Vidojević-Gajović je provela najlepše dane detinjstva u svom prostranom zelenom dvorištu u Obrenovcu i često se vraća detinjstvu, koje pretače u priče, romane i drame. Za svoje knjige dobila je brojne nagrade za dečju književnost, među kojima su Nagrada Rade Obrenović i Nagrada Dositejevo pero dečjeg žirija za roman Puženko i njegova kuća, kao i Dositejevo pero i Nagrada Neven za zbirku priča Kecelja na bele tufne. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu, a od 1983. godine radi kao urednik u Redakciji školskog i dečjeg programa Radio-televizije Srbije. Imala je sreću da piše i stvara televizijske emisije za decu. Tako je pisac pomalo uticao na urednika, a urednik na pisca.ILUSTRATOR I Tihomir Čelanović

Tihomir Čelanović je odrastao u Kotoru, a završio je Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu. Radove je objavljivao u mnogim časopisima u zemlji i inostranstvu. Za ilustracije knjige Basne Radomira Putnikovića dobio je nagradu Neven 2007. godine. Francuska izdavačka kuća Septième choc objavila je u januaru 2008. godine Tihomirov strip-album TAXI, rađen po istoimenom filmu u produkciji Lika Besona.

Voli da crta životinjice i blesava bića, što čupavija – to bolje! Sa ženom Martom svakodnevno smišlja melodije na gitari, u kojima uživa i njihova ćerka Lena. Svira u bendu Alhambra.GLUMAC I Gorica Popović

Diplomirala je glumu na FDU u Beogradu, u klasi prof. Predraga Bajčetića. Početkom osamdesetih radila je kao asistent na Katedri za glumu FDU u Beogradu. Stalni je član Ateljea 212 od 1982. godine. Višestruko je nagrađivana za filmske i pozorišne uloge. Publika je poznaje po ulogama u predstavama (Ljubavno pismo, Radovan Treći, Zmijsko leglo, Kosa…), na filmu (Nacionalna klasa, U raljama života, Boj na Kosovu, Rane, Profesionalac…), kao i na televiziji (Crni Gruja, Metla bez drške, Zaboravljeni, Bolji život itd.).

Diva raskošnog glasa, pevala je u grupi Suncokret. Osmislila je i režirala muzičku predstavu Ateljea 212 Brod plovi za Beograd.

U Maštalicama voli uredne princeze, pesme cveća i duge šetnje po snegu.