Dan zaljubljenih dečjim očima: Pitali smo klince sta je beše ljubav

Februar je, a u njemu ljubav na sve strane. Bez obzira na to koga volite, volite najjače što možete. U februaru je Dan zaljubljenih i mi smo iskoristili priliku da pitamo klince - šta je ljubav.

 

Andrej, 11 godina

Ljubav je kad ostanem i posle treninga da igram fudbal, iako mama dobije nervni slom jer sam znojav i prehladiću se i moram da jedem jer sam se istrošio na treningu.

 

Zoja, 13 godina

Ljubav je kad se mama i tata domunđavaju u kuhinji iza frižidera i misle da sestra i ja ne čujemo kako se smeju i ljube.

 

Nikola, 16 godina

Ljubav je kad posvećeno, pažljivo i pomno pratim Ligu šampiona. Ljubav je Sony playstation. Ljubav je kad ona i ja idemo istim putem u školu i pravimo se da smo samo ortaci.

 

Anja, 19 godina

Ljubav je kad mi drugarice donesu čokoladu kad sam bolesna i šalju smešne Snapchat klipove. Ljubav je moje plavo zeleno ćebe koje imam već 15 godina.

 

Vukašin, 14 godina

Ljubav je kad voliš ljude oko sebe i kad se trudiš da budeš dobar prema njima. Ljubav je kad igraš basket na terenu, kad radiš domaći da ne nerviraš mamu i kad ideš u prodavnicu jer mrzi tatu.

 

Ne postoji jedinstven način da se praktikuje ljubav. Svaki odnos je jedinstven i svaka osoba je sačinjena od svoje istorije i potreba. Ali, psiholozi se slažu da postoji jedinstven “spisak” načina na koji možete da pokažete ljubav. Naučite i klince i uživajte gledajući ih kako rastu u ljude vredne ljubavi.

 

-Budite spremni da budete ranjivi

-Budite spremni da oprostite

-Dajte sve od sebe i budite spremni da se izvinite kada napravite greške

-Dajte ljudima do znanja da vam je stalo

-Slušajte šta imaju da kažu

-Dajte prioritet provođenju vremena sa drugom osobom

-Uzvraćajte gestove ljubavi i dela ljubaznosti

-Prepoznajte i priznajte njihove dobre osobine

-Podelite svoju intimu

-Pokažite naklonost

I ne zaboravite: uvek uvek ima veze s tim!