Dala sam sinovima da jedan dan uređuju moj Instagram profil i lepota je spasila svet!

20.januar DIGITALNI RODITELJI

Za to vreme, ja tražim sunce u krošnjama, bubamaru na listu i, generalno, dajem svojim prijateljima na Instagramu uvid u stihove Bajrona u kombinaciji sa predivnom srebrnom jelkom pod snegom koju sam maznula sa neke lepe stranice. Moja deca kažu da je moj Instagram “smor”. Pa sam odlučila da im na jedan dan ustupim palicu, baš da vidim šta oni genijalno imaju da postuju.

Jedva su dočekali.Moja deca nisu ništa drugačija od ostale dece. Smišljaju nestašluke, polemišu na sve teme, razumeju se u tehnologiju bolje nego ja, ali me je oduševio njihov izbor jer sam kroz njihovu prizmu zapravo videla koliko su divni I koliko su smešni. I kako doživljavaju sebe.

Pustite ih s vremena na vreme da vam se ušunjaju na mreže. Da stave svoj pečat, da podele sa vašim ljudima svoje viđenje sebe i sveta koji ih okružuje. Vašim prijateljima to može biti simpatično, slatko, staviće srce i komentar da su divni.

Ali vama, njihovim roditeljima, fotke koje izaberu pokazuju mnogo dublji smisao. Pokazuju vam koliko su nevini, zabavni, kreativni, koliko vas vole i koliko lepog mogu da zapaze umesto vas. Neka taj dan, kada oni postuju umesto vas, bude dan kada ćete njihovim očima gledati detinjstvo, kada ćete sa njima da se smejete glupostima koje su pravili, prisećati se dana kada je zabeležena neka fotka i ponovo otvoriti sećanja i razgovarati sa njima o događajima i uspomenama.

Instagram nije samo da stavite lepu pesmu ili fotku na kojoj blistate sa novom frizurom. Instagram je mesto na kom deca pokazuju radost detinjstva i čvrstu vezu koju ste stvorili i koja je sačuvana zauvek u frejmu.