Da li vas nerviraju ili su vam super parovi koji imaju zajednički profil?

3.mart DIGITALNI RODITELJI

Znate onu ekipu parova koji na društvenim mrežama imaju zajednički profil, sa sve oba imena i prezimena i zajedničkom fotkom na kojoj sve pršti od sreće, ljubavi i zadovoljstva?Da li ste od onih koji zajedljivo komentarišu i hajduju ih jer ne mogu da gledaju taj “lažni osmeh i kao sve je super”? Ako jeste, ne brinite, niste jedini. Ali, zašto ne biste postali jedni od ljudi kojima je to super, samo malkice da promenite perspektivu?

Društvene mreže postale su poprište sukoba oko političkih i socijalnih tema, mesto gde se širi akumulirano nezadovoljstvo, vodi borba protiv vetrenjača. Zamislite jutro, napolju sunce, proleće se primaklo, vi srkućete kafu natenane i prelistavate društvene mreže, a odatle iskaču sve same negativnosti i uzburkane strasti. Vaše raspoloženje se momentalno pobuni, pokvari, kafa se nekako prospe po pidžami, vi se iznervirate i ode dan u nepovrat i pre nego što ste stigli da ga udahnete.

I baš u toj atmosferi, predivno je videti ljude koji šeruju lična zadovoljstva, sreću, ljubav, lepe fotografije, postove… Nasmejana lica, zaljubljeni parovi, roditelji sa decom, roditelji bez dece, koji su uspeli da ugrabe malo slobodnog vremena za sebe i romantične trenutke, osmeh, sreća, ljubav. Zar nam nije samo to potrebno? Jedan mikrosvemir u kom ćete obitavati sa svojim najbližim i najdražim ljudima. Baš su ti zajednički profili najbolja lekcija koju možemo u današnje vreme distanciranosti i bezvoljnosti da naučimo. Da istrajemo zajedno, da se volimo i da se čvrsto držimo jedno za drugo. Na tim profilima stanuje ljubav i najbolje što možete da učinite za sebe je da ih prelistate, lajkujete, šerujete, da ulepšate dan i prisetite se šta je jedino važno.

Carpe diem, kažu Latini. Neka vam dan počne lepim kadrovima sa društvenih mreža.