Da li klinci vole Twitter i Facebook?

Dvogodišnje istraživanje "Taking Stock With Teens", u kojem je 10.000 tinejdžera odgovaralo na širok spektar pitanja o različitim brendovima i uslugama u raznim industrijama, pokazuje da su među mladima neprikosnovene platforme TikTok i Instagram.

Samo 2% se izjasnilo za Twiter ili Fejsbuk.

Zašto?

Analitičari i sociolozi kažu da je Twitter postao žarište političara, novinara i poznatih ličnosti, dok su Fejsbuk preplavili bejbi bumeri jer su korisnici mlađe generacije “okupirali” platforme za deljenje fotografija i video zapisa TikTok i Instagram.

Instagram je najčešće korišćena usluga među 81% ispitanih tinejdžera, TikTok je na drugom mestu, a zatim sledi Snapchat.

Mladi ljudi danas vrlo dobro znaju šta hoće i vrlo im je teško pristupiti i privući ih na svoju stranu. Kompanije društvenih medija su pod teškim pritiskom da se uključe u sledeću generaciju mladih korisnika i regrutuju ih da koriste njihove usluge. Fejsbukov Instagram je kopirao TikTok, omiljenu platformu generacije Z i dodao kratku video funkciju. Instagram je takođe radio na zasebnoj aplikaciji usmerenoj ka deci pre nego što je pauzirao te planove zbog reakcije zakonodavaca i kritičara. Uzbunjivačica Frensis Haugen dala je interne dokumente uredništvu Wall Street Journal, koji su pokazali da je Fejsbuk bio svestan da Instagram ima negativne efekte na mentalno zdravlje tinejdžerki. Instagram je rekao da će njegova aplikacija za decu opremiti roditelje posebnim mehanizmima koji će im pomoći da nadgledaju svoju decu dok je koriste.

Društveni mediji su neminovnost i sada i u budućnosti i klinci će na mrežama živeti baš kao što smo se mi preselili na My Space i Facebook kad su se pojavili. Pridružite im se na platformama kojima pripadaju da biste imali osećaj kako i šta oni tamo rade i da biste razumeli uticaj koji imaju na vaše dete. Otkrićete da su TikTok i Instagram, bez obzira na sve mane i kritike, mesta na kojima klinci trenutno mogu da razvijaju svoje talente, prijateljstva, interesovanja, da pokažu stav i izraze mišljenje i da budu sve što požele jer, na kraju krajeva, to je jedino i važno.