Čarobni bicikl

12.novembarMAŠTALICE

Dečak Aljoša žarko želi da i on bude najbolji. Ipak, shvatiće da je nagrada koju dobiješ kada pomogneš nekome ko je u nevolji veća od nagrade na bilo kom takmičenju...

AUTOR I Pavle Lazarević

Pavle Lazarević je apsolvent dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njegove kratke priče objavljene su u zbirkama Crte i reze 6 - izbor radova s književnog konkursa „Andra Gavrilović“ (2014) i Zbornik savremenih ljubavnih priča (2014). Dobitnik je treće nagrade u kategoriji proze na književnom konkursu Ulaznica (2016). S dramom Galaxy X učestvovao je na radionici za mlade dramske pisce Interplay Europe u Švedskoj (2016). Drama je objavljena u zbirci dramskih tekstova za mlade Priče s malog odmora (2017), nastaloj u saradnji Kreativnog centra i Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade ASSITEJ.

Piše u slučaju da čarobni bicikli ne postoje.ILUSTRATOR I Ana Petrović

Ana Petrović se bavi ilustrovanjem i likovnim opremanjem knjiga i drugih izdanja za decu i odrasle. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, gde je završila i master studije. Dugogodišnji je saradnik nevladine organizacije C31 - Centar za razvoj kulture dečjih prava, kao i festivala Krokodokodil. Učestvovala je na nekoliko grupnih izložbi u Beogradu i regionu.

Veliki je ljubitelj stripova, a kao omiljene junake izdvaja popularne finske Mumine. Dok je išla u Školu za dizajn, po sveskama, knjigama i klupama crtala je razne životinje, najčešće zeca koji je bio inspiracija za njen strip Toni Zec.GLUMAC I Dragan Vujić Vujke

Glumac nezaboravnog glasa, prvak drame Pozorišta na Terazijama i zvezda mnogih mjuzikla (Čikago, Viktor Viktorija, Cigani lete u nebo, Mamma Mia, Glavo luda).

Dorćolac, pesnik, maštar... Glumu je završio na novosadskoj Akademiji, u klasi prof. Radeta Markovića. Već tri decenije osmehe na licima gledalaca izmamljuje u serijama (Gore-dole, Porodično blago, Stižu dolari, Bela lađa, Selo gori, a baba se češlja) i filmovima (Tri letnja dana, Drug Crni u NOB-u).

U Maštalicama voli da igra šah, juri na biciklu i luta po Fruškoj gori.