Beli, deda Krsto i Panonsko more

06.majMAŠTALICE

Beli i njegov deda Krsto su razdvojeni, ali će deka pronaći način da bude blizak sa svojim unukom. Kroz zanimljivo pripovedanje se uči, ali se istovremeno i podstiče bliskost dece i odraslih...

AUTOR I Mara Vuković

Mara Vuković je završila Višu pedagošku školu u Somboru i već godinama radi kao novinar. Piše poeziju i prozu, a učestvovala je i na brojnim književnim festivalima i dobila nekoliko nagrada za kratke priče. Bila je autor TV emisije za decu Moj svet na Televiziji Apatin, kao i dečjeg programa Veselica, koji je obuhvatao radijsku i TV emisiju za decu, dečju stranu u lokanom dvonedeljniku Glas komune i istoimeni kontakt-program s decom na otvorenom, koji postoji i danas. I ove jeseni slušaoci emisije Dobro jutro, deco, jedne od najprepoznatljivijih emisija Radio Beograda 1, budili su se uz neke od njenih priča adaptiranih za radio.ILUSTRATOR I Marina Veselinović

Marina Veselinović je rođena u Užicu. Završila je Visoku školu likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se crtežom, ilustracijom, grafičkom opremom knjiga, pozorišnim plakatom. Ilustrovala je brojne knjige u saradnji sa izdavačkim kućama u Srbiji i inostranstvu. Ilustracije su joj objavljivane u nedeljniku NIN.

Uvek jede jaja za doručak, voli da veze i čita knjige dok pada kiša… Ne zna matematiku.GLUMAC I Dragan Vujić Vujke

Glumac nezaboravnog glasa, prvak drame Pozorišta na Terazijama i zvezda mnogih mjuzikla (Čikago, Viktor Viktorija, Cigani lete u nebo, Mamma Mia, Glavo luda).

Dorćolac, pesnik, maštar... Glumu je završio na novosadskoj Akademiji, u klasi prof. Radeta Markovića. Već tri decenije osmehe na licima gledalaca izmamljuje u serijama (Gore-dole, Porodično blago, Stižu dolari, Bela lađa, Selo gori, a baba se češlja) i filmovima (Tri letnja dana, Drug Crni u NOB-u).

U Maštalicama voli da igra šah, juri na biciklu i luta po Fruškoj gori.