Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Virtuelni klinci: Budućnost video igara

Od virtuelne stvarnosti do veštačke inteligencije, nove tehnologije oblikuju budućnost video igara. Da li će deca izgubiti kontakt sa fizičkim svetom ili će postati najbolje verzije budućnosti?

Virtuelni klinci: Budućnost video igara
Nauka je dokazala: Pet super razloga da deca igraju igrice

Zabrinuti ste jer vaše dete može da igra igrice u nedogled i da mu ne dosadi? Problematično je samo ovo “u nedogled”, ali to se rešava dogovorom. I ništa drugo nije problem jer nauka kaže da video igre mogu da poboljšaju zdravlje.

Nauka je dokazala: Pet super razloga da deca igraju igrice
Majski TikTok trendovi

TikTok je apsolutno eksplodirao od svog objavljivanja, a TikTok trendovi dolaze i odlaze. Ali, najšokantnija statistika od svih je činjenica da 90% korisnika TikToka svakodnevno pristupa platformi. Izgleda da su TikTok trendovi, u stvari, više od trenda. Zato, ovog lepog maja, uživajte sa klincima u njihovoj zabavi i prepustite se TikTok proleću.

 

Majski TikTok trendovi
Bendžamin Frenklin, otac društvenih mreža

Amerika 1700. godine bila je na vrhuncu kreativne destrukcije i konstrukcije. To je bilo vreme kolonija ali takođe, to je bilo vreme reči. Pamfleti i štampari novina plivali su kroz ne baš prijatnu političku klimu da bi informisali, a na kraju su uradili mnogo više: ujedinili su kolonije.

Razmena novina među kolonijama formalizovala je preštampavanje bitnih članaka. Do 1760. godine, kolonijalna novinska mreža razvila se u moćnu, otvorenu socijalnu platformu za uvežbavanje argumenata, propagiranje ideja i razmenu mišljenja. Vesti koje su podeljene među kolonijama doprinele su njihovoj vitalnosti i jedinstvu.

Bendžamin Frenklin, otac društvenih mreža

Najčitanije priče

Zašto je i kada nastala prva veb kamera?
Prvi veb sajt (website) na svetu

Tagovi