Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Gejming kultura je nova realnost

"Granica između naših mitova i istine je krhka i nejasna."

Lara Kroft

Gejming kultura je nova realnost
Najbolji tech pokloni za tinejdžerke

Biti tinejdžerka je teško, ali izabrati poklon za tinejdžerku je teško poput guranja onog kamena uzbrdo. Ako ste roditelji, familija ili prijatelji gospođice u kritičnim godinama, znate da je neminovno preznojavanje pred njen rođendan. Dok je bila  klinka, jednorozi, narukvice i lutke bile su super izbor, ali sada je lestvica podignuta i pravi je izazov ne pasti sa nje :)

Najbolji tech pokloni za tinejdžerke
Disleksija: Tehnologija u službi dece

Hajde da pričamo o temi o kojoj se malo priča, a mnogo klinaca ima “problem”. Tema se zove disleksija.  U Srbiji ne postoje zvanične statistike, a statistika Svetske zdravstvene organizacije pokazuje da svako deseto dete ima neki oblik disleksije. U prosečnom odeljenju od 30 učenika to je - TROJE.

Disleksija: Tehnologija u službi dece
“Čitaj da bi živeo.” Gustav Flober

Čitanje nije prirodan proces za ljudski mozak. Rođeni smo sa gradivnim elementima za verbalnu komunikaciju, ali ne i za prepoznavanje pisane reči.

“Čitaj da bi živeo.”  Gustav Flober

Najčitanije priče

Zašto je i kada nastala prva veb kamera?
Prvi veb sajt (website) na svetu

Tagovi