Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Zašto je 09. februar veoma važan dan?

Ceo svet udružiće se 18. put pod sloganom “Dan sigurnijeg interneta" da bi učinio Internet još sigurnijim i boljim mestom, posebno za decu i mlade.

Zašto je 09. februar veoma važan dan?
Da li su agresivne igre zaista agresivne i šta deca iz njih uče?

Kako rastu, klincima se menjaju i gejmerski afiniteti. Od bezazlenih edukativnih i kreativnih igrica, naše čedo odjednom želi u svet “pucačina” u kom obitavaju svi drugari. Roditeljima u najavi nije dobro jer “nasilje rađa nasilje”, ali takođe i zabrane rađaju bunt i skrivanje. Kontroverza oko toga da li se agresivno ponašanje prenosi u stvarni život traje dug vremenski period. Pa gde je kompromis i da li su agresivne igrice zaista agresivne? Da li će i dete postati agresivno posle nekoliko sati u Call of Duty, Stand of, Infinity, Ops, GTA? Ne brinite, neće, kažu psiholozi.

Da li su agresivne igre zaista agresivne i šta deca iz njih uče?
Ne moraš da radiš ono što ne želiš - kako da se odupreš pritisku vršnjaka u onlajn svetu?

Mišljenje prijatelja je u periodu kada odrastaš najvažnija stvar na svetu, bilo da su ti oni bliski ili samo poznanici. Zato je ponekad baš teško odupreti se njihovim pritiscima da uradiš nešto do čega ti baš i nije, ali neprijatno ti je da to priznaš.

Ne moraš da radiš ono što ne želiš - kako da se odupreš pritisku vršnjaka u onlajn svetu?
Pet filmova o nasilju koje odmah treba da gledate sa svojom decom Nasilje napada najvažnije što deca imaju i ono što se mora zaštititi po svaku cenu: način na koji sebe vide. Njihovo samopoštovanje, njihovo verovanje u sebe, njihovo samopouzdanje. Iako ne možemo uvek da zaštitimo svoju decu, možemo redovno da razgovaramo sa njima o nasilju - i o tome zašto nasilnici to čine.
Pet filmova o nasilju koje odmah treba da gledate sa svojom decom

Najčitanije priče

Tagovi