Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Naučite tinejdžere da upravljaju vremenom

Klinci se u pubertetu sasvim prebace na neki svoj mod, kao da nisu u ovom svetu. Pomažemo im da upravljaju vremenom tako da imaju vremena i za online i offline svet.

Naučite tinejdžere da upravljaju vremenom
Naučite decu da kritički posmatraju medije

Klinci su svakodnevno bombardovani reklamama, lažnim vestima i dezinformacijama. Čak su i mala deca izložena različitim vrstama medija kroz emisije, video snimke i reklame koje vide na iPad-u i pametnim telefonima.

Naučite decu da kritički posmatraju medije
Kratak video, duga pamet

Istražujemo zašto klinci vole kratke video formate, zašto ih radije gledaju na telefonu nego na televiziji i kako pozitivno utiču na pažnju.

Kratak video, duga pamet
Dete okreće leđa nastavniku

Nastavnici vas zovu na razgovor jer vaše dete u razredu sedi okrenuto leđima nastavniku koji predaje? Koncentracija mu je usmerena na gradivo onoliko koliko uspe da isprati predavanje, a to je ponekad izuzetno teško? Deca sa dispraksijom najčešće imaju poteškoće u auditivnoj i vizuelnoj percepciji i korišćenje interneta može da pomogne u prevazilaženju problema.

Dete okreće leđa nastavniku

Najčitanije priče

Pretražujemo internet…

Tagovi