Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Zdrave video igre za decu

Video igre su zabavne i edukativne i dobro je da su deo dečje svakodnevice. Ali, klinci treba i da uravnoteže ukupnu upotrebu ekrana sa drugim aktivnostima koje su dobre za razvoj. Roditelji su ti koji im mogu pomoći da razviju zdrave navike u igranju i da naprave dobar izbor o tome šta, kada i koliko dugo da igraju.

Zdrave video igre za decu
Sve što roditelji treba da znaju o igrici Roblox

Roblox je jedna od svetski najpopularnijih platformi za online igre, a zanimljiva je jer je kreiraju samo korisnici i ima beskrajno mnogo mogućnosti za razvoj kreativnosti i zabavu. Ali, predstavlja i potencijalno rizik za decu, posebno za ranjivu kategoriju mlađu od 13 godina (ako uopšte postoji starosna granica za ranjivost dece).

Sve što roditelji treba da znaju o igrici Roblox
Pet pitanja o netu koja bi deca postavila roditeljima

Roditelji i deca na internet gledaju različitim pogledima. Kod nas postoji izvesna strepnja da li je digitalni svet bezbedno mesto za naše mališane, a klinci su po tom pitanju slobodni i bez straha.
Pitali smo decu šta bi pitali roditelje o netu, a roditelji su dali odgovore.

Pet pitanja o netu koja bi deca postavila roditeljima
Generacija Alfa: Sinovi i ćerke Milenijalaca osvajaju svet

Hajde da pričamo o deci nove generacije. Koje su njihove tendencije u digitalnom svetu? Hajde da upoznamo i da razumemo Z generaciju, da bismo uspostavili komunikaciju sa dolazećom Alfom koja će promeniti digitalni svet.
Iako su godine samo broj, postoje fascinantne razlike. Milenijalci, generacija Z, bejbi-bumeri… Danas svaka generacija ima oznaku koja određuje i niz atributa. Neka ovo bude mali vremeplov koji će vam pomoći da osluškujete i komunicirate sa klincima različitih uzrasta, ali i da sačuvate najlepše od godina koje sada imate.

Generacija Alfa: Sinovi i ćerke Milenijalaca osvajaju svet

Najčitanije priče

Pretražujemo internet…

Tagovi