Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Pet team building aktivnosti za celu porodicu

Klinci između sedam i 13 godina počinju da shvataju da ih svet veoma interesuje, ali takođe i da kapiraju da žele određenu nezavisnost. Da biste spojili ta dva pojma, radoznalost i nezavisnost, a da vas ne zaboli glava od ideja o paraglajdingu, recimo, deca treba da savladaju timske veštine i da učvrste poverenje u roditelje.

Pet team building aktivnosti za celu porodicu
Dve aplikacije i jedan sajt za decu koja ne vole matematiku

Radni listovi. “Nisam stigao da prepišem sa table”, “Nisam stigla da završim sve na kontrolnom”, “Ne razumem zadatak”.

Plaču deca, plačete i vi sa njima od muke. U svakoj kući je bar jednom iskrsao matematički problem koji čak i ne uključuje brojeve - samo frustracije. Na svu sreću, postoji nekoliko zaista zabavnih tehnoloških alata koji mogu pojačati matematičke veštine klinaca.

Dve aplikacije i jedan sajt za decu koja ne vole matematiku
Pitali smo klince koji im je najbolji dan na netu

Ako pitate decu, mogla bi po ceo dan da budu na netu, da igraju igrice, da četuju, šeruju, postuju… To je njihova stvarnost i u njoj se super snalaze dok god je dozirano. Često pišemo o tome šta roditelji misle i žele kada je u pitanju vreme koje klinci provode na netu, ali sada smo pitali njih jer nas ovog proleća više nego išta zanima šta je njima toliko zanimljivo i da li su im cveće, cvrkut ptica i duži dan bar malo zanimljivi :)

Pitali smo klince koji im je najbolji dan na netu
Zajedničko nam je da smo različiti

Razgovarali smo sa jednim osnovcem, koji je u želji da bolje upozna osobe sa invaliditetom odabrao da trenira košarku u kolicima. Ispričao nam je koliko voli košarku, koliko je posvećeno trenira i šta znače jedni drugima na terenu i van njega. Uživaćete u neizmernoj količini inspiracije, motivacije, nadahnuća i jedne lepe životne lekcije. :)

Zajedničko nam je da smo različiti

Najčitanije priče

Zašto je i kada nastala prva veb kamera?
Prvi veb sajt (website) na svetu

Tagovi