Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Sezame, zatvori se! Lozinka čuva i kuću i net

Kada klinci počnu da ostaju sami kod kuće, ta situacija je stres za roditelje. Jedan od načina da rešite taj problem i da pokažete deci da imate poverenja u njih jeste da smislite porodičnu lozinku za otvaranje vrata, koju će znati samo porodica, familija i prijatelji koji ulaze u kuću. Istu lozinku deca treba da koriste i za mreže, da bi roditelji priskočili ako bude potrebe.

Sezame, zatvori se! Lozinka čuva i kuću i net
Vreme je da pričamo o sextingu!

Vaše dete se zaljubilo. Divno. Nema lepšeg osećaja od leptirića u stomaku i isčekivanja susreta ili porukice. I odjednom, ta nevina ljubav pretvara se u male lascivne poruke i predloge sa kojim vaše dete ne zna kako da izađe na kraj?

Vreme je da pričamo o sextingu!
Da li znate šta je doomscrolling?

Svi smo bili tamo: deca konačno spavaju, smeštamo se na kauč da se opustimo uz film ili seriju, ali uzmemo telefon samo da “časkom” čekiramo vesti i društvene mreže. I eto nas već duboko u noć, u zečjoj rupi svih strašnih stvari koje se dešavaju na svetu, ispunjeni osećanjem straha. Iscrpljeni, odemo da spavamo, nesposobni da utišamo uznemireni um, loše spavamo i jedva se provlačimo kroz sledeći dan.

Da li znate šta je doomscrolling?
Da li znate šta je “Blackout Challenge” na TikToku i kako da zaštitite dete?

“Nije nužno da roditelji znaju sve o TikToku i društvenim mrežama. Treba da osećaju svoje dete i da budu tu uvek kada se pojavi prvi znak uznemirenosti, da ne osuđuju, već da podrže i zagrle dete”, kaže psiholog Ana Mirković.

Da li znate šta je “Blackout Challenge” na TikToku i kako da zaštitite dete?

Najčitanije priče

Tagovi