Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Ne moraš da radiš ono što ne želiš - kako da se odupreš pritisku vršnjaka u onlajn svetu?

Mišljenje prijatelja je u periodu kada odrastaš najvažnija stvar na svetu, bilo da su ti oni bliski ili samo poznanici. Zato je ponekad baš teško odupreti se njihovim pritiscima da uradiš nešto do čega ti baš i nije, ali neprijatno ti je da to priznaš.

Ne moraš da radiš ono što ne želiš - kako da se odupreš pritisku vršnjaka u onlajn svetu?
Najbolji telefoni za male gejmere

Gejming je u „naše vreme“ podrazumevao konzolu, komp, Nintendo, Gameboy, što današnjim klincima, razumljivo, zvuči kao epska priča iz praistorije. Njima je čitav svet igara na dohvat ruke ili, tačnije, u ruci, što znači da im je neophodan telefon određenih performansi, što deca danas ne kapiraju.

Najbolji telefoni za male gejmere
Zašto ne bi trebalo da previše koristite smartfon i tablet za smirivanje burnih dečjih emocija?

Koliko ste puta kao roditelj, dok vaše dete plače ili je uznemireno, osetili potrebu da bilo šta učinite samo da se umiri? Verovatno bezbroj. Pod pritiskom obaveza i stresa mnogi nemaju vremena da se posvete potrebama svoje dece kada su ona neraspoložena ili ljuta, pa koriste telefon kao pomoć. Takođe, ima i roditelja koji korišćenju (najčešće) telefona na takav način pribegavaju samo kada je neophodno, kao i onih koji deci brane kontakt sa gedžetima. Nijedna krajnost nije dobra, i najbolje je pronaći ravnotežu i iskoristiti sjajne potencijale koje nam nudi digitalno uz dodatnu podršku poput zagrljaja.

Zašto ne bi trebalo da previše koristite smartfon i tablet za smirivanje burnih dečjih emocija?
Pet filmova o nasilju koje odmah treba da gledate sa svojom decom Nasilje napada najvažnije što deca imaju i ono što se mora zaštititi po svaku cenu: način na koji sebe vide. Njihovo samopoštovanje, njihovo verovanje u sebe, njihovo samopouzdanje. Iako ne možemo uvek da zaštitimo svoju decu, možemo redovno da razgovaramo sa njima o nasilju - i o tome zašto nasilnici to čine.
Pet filmova o nasilju koje odmah treba da gledate sa svojom decom

Najčitanije priče

Internet statistika

89% dece za pristupanje internetu koristi pametni telefon, a 79% ima profil na nekoj društvenoj mreži čak i ako su mlađi od 13 godina.

Pretražujemo internet…
Zašto je i kada nastala prva veb kamera?

Tagovi