Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Nauka je dokazala: Pet super razloga da deca igraju igrice

Zabrinuti ste jer vaše dete može da igra igrice u nedogled i da mu ne dosadi? Problematično je samo ovo “u nedogled”, ali to se rešava dogovorom. I ništa drugo nije problem jer nauka kaže da video igre mogu da poboljšaju zdravlje.

Nauka je dokazala: Pet super razloga da deca igraju igrice
Majski TikTok trendovi

TikTok je apsolutno eksplodirao od svog objavljivanja, a TikTok trendovi dolaze i odlaze. Ali, najšokantnija statistika od svih je činjenica da 90% korisnika TikToka svakodnevno pristupa platformi. Izgleda da su TikTok trendovi, u stvari, više od trenda. Zato, ovog lepog maja, uživajte sa klincima u njihovoj zabavi i prepustite se TikTok proleću.

 

Majski TikTok trendovi
Bendžamin Frenklin, otac društvenih mreža

Amerika 1700. godine bila je na vrhuncu kreativne destrukcije i konstrukcije. To je bilo vreme kolonija ali takođe, to je bilo vreme reči. Pamfleti i štampari novina plivali su kroz ne baš prijatnu političku klimu da bi informisali, a na kraju su uradili mnogo više: ujedinili su kolonije.

Razmena novina među kolonijama formalizovala je preštampavanje bitnih članaka. Do 1760. godine, kolonijalna novinska mreža razvila se u moćnu, otvorenu socijalnu platformu za uvežbavanje argumenata, propagiranje ideja i razmenu mišljenja. Vesti koje su podeljene među kolonijama doprinele su njihovoj vitalnosti i jedinstvu.

Bendžamin Frenklin, otac društvenih mreža
23. april - Svetski dan knjige kada je rođen Kindle

Bezbedni klinci vole knjige, a UNESCO se slaže u potpunosti s nama. Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu predložila je Svetski dan knjige kao dan proslave radosti čitanja.

23. april - Svetski dan knjige kada je rođen Kindle

Najčitanije priče

Zašto je i kada nastala prva veb kamera?
Prvi veb sajt (website) na svetu

Tagovi