Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Pitali smo klince koji im je najbolji dan na netu

Ako pitate decu, mogla bi po ceo dan da budu na netu, da igraju igrice, da četuju, šeruju, postuju… To je njihova stvarnost i u njoj se super snalaze dok god je dozirano. Često pišemo o tome šta roditelji misle i žele kada je u pitanju vreme koje klinci provode na netu, ali sada smo pitali njih jer nas ovog proleća više nego išta zanima šta je njima toliko zanimljivo i da li su im cveće, cvrkut ptica i duži dan bar malo zanimljivi :)

Pitali smo klince koji im je najbolji dan na netu
Zajedničko nam je da smo različiti

Razgovarali smo sa jednim osnovcem, koji je u želji da bolje upozna osobe sa invaliditetom odabrao da trenira košarku u kolicima. Ispričao nam je koliko voli košarku, koliko je posvećeno trenira i šta znače jedni drugima na terenu i van njega. Uživaćete u neizmernoj količini inspiracije, motivacije, nadahnuća i jedne lepe životne lekcije. :)

Zajedničko nam je da smo različiti
Hajde svete budi tech dete!

Postoje li nedostaci u izlaganju dece tehnologiji? Pitanje oko kog se lome stavovi otkako je sveta i tehnologije. Odrsali su uvek u drami da tehnologija pravi haos u dečjim glavama, a klinci su rođeni u digitalnoj eri i njima je tehnologija život.

Hajde svete budi tech dete!
Šta je KIDDLE?

Digitalni svet za decu pun je mogućnosti za učenje i istraživanje, za proširivanje i sticanje znanja. Uz standardne pretraživače, postoji ceo jedan univerzum znanja spakovan na jednom mestu. To mesto zove se Kiddle i predstavlja dečju Vikipediju.

Šta je KIDDLE?

Najčitanije priče

Zašto je i kada nastala prva veb kamera?
Prvi veb sajt (website) na svetu

Tagovi