Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Tajni jezik tinejdžera: Akronimi teksta i društvenih mreža

Prema istraživačkom centru Pev, 88% tinejdžera ima pristup mobilnom telefonu ili pametnom telefonu, a 90% njih koristi telefone za slanje poruka. Prosečan tinejdžer pošalje i primi 30 tekstualnih poruka svakog dana.

Tajni jezik tinejdžera: Akronimi teksta i društvenih mreža
Kako digitalni prostori mogu otkriti supermoći mladih?

Mladi danas komotno mogu preuzeti ulogu digitalnih stručnjaka, mogu biti izvor digitalne ekspertize, a naša uloga je da ih usmerimo u pronalaženju i stvaranju sigurnih i smislenih načina da učestvuju u društvima, uključujući i onlajn prostore. Koje su njihove digitalne supermoći i kako da ih korIste u prave svrhe?

Kako digitalni prostori mogu otkriti supermoći mladih?
Društvene mreže i suicid kod mladih

Društveni mediji kojima su deca izložena, ponekad predstavljaju rizik od pristupa vulgarnim, uznemirujućim i negativnim informacijama koje utiču na ranjivije klince. Postoji čitav niz sadržaja koji ne samo da podstiču rizična ponašanja, kao što su zloupotreba supstanci, neobavezan seks, seksting, pornografiju, neprikladno seksualno ponašanje i samoubistvo, već i otvoreno vode u takva ponašanja.

Društvene mreže i suicid kod mladih
Interland, ultimativna Google igrica o bezbednosti na netu

Novim generacijama pametni telefoni, tableti i računari, pa samim tim i internet dostupni su čim se rode. Sve počinje puštanjem zvuka fena bebama zbog grčeva i uznemirenosti, a nastavlja se slušanjem pesmica i gledanjem crtanih filmova. Na kraju se prelazi na igrice, a sada sve ranije i na društvene mreže.

Interland, ultimativna Google igrica o bezbednosti na netu

Najčitanije priče

Internet statistika

89% dece za pristupanje internetu koristi pametni telefon, a 79% ima profil na nekoj društvenoj mreži čak i ako su mlađi od 13 godina.

Tagovi