Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Osmi mart: Šerujte ljubav, a ne poklone!

Mnogo je vode proteklo od vremena osmomartovskih karanfila i sindikalnih proslava u restoranu. Digitalizacija nam je omogućila da se sa ulica preplavljenih cvećem preselimo na društvene mreže i da svima pokažemo kako su nas deca, kolege, prijatelji, rodbina obradovali na ovaj dan. Radosno kačimo fotke poklona, hvalimo se pažnjom koju dobijamo i, budimo iskrene, ne mislimo baš mnogo na mame koje nemaju šta da podele na mrežama. I zaboravljamo da je Dan žena izazov podjednako važan i za institucije koje brinu o položaju i pravima žena i za porodice.

Osmi mart: Šerujte ljubav, a ne poklone!
Zdrave video igre za decu

Video igre su zabavne i edukativne i dobro je da su deo dečje svakodnevice. Ali, klinci treba i da uravnoteže ukupnu upotrebu ekrana sa drugim aktivnostima koje su dobre za razvoj. Roditelji su ti koji im mogu pomoći da razviju zdrave navike u igranju i da naprave dobar izbor o tome šta, kada i koliko dugo da igraju.

Zdrave video igre za decu
Sve što roditelji treba da znaju o igrici Roblox

Roblox je jedna od svetski najpopularnijih platformi za online igre, a zanimljiva je jer je kreiraju samo korisnici i ima beskrajno mnogo mogućnosti za razvoj kreativnosti i zabavu. Ali, predstavlja i potencijalno rizik za decu, posebno za ranjivu kategoriju mlađu od 13 godina (ako uopšte postoji starosna granica za ranjivost dece).

Sve što roditelji treba da znaju o igrici Roblox
Pet pitanja o netu koja bi deca postavila roditeljima

Roditelji i deca na internet gledaju različitim pogledima. Kod nas postoji izvesna strepnja da li je digitalni svet bezbedno mesto za naše mališane, a klinci su po tom pitanju slobodni i bez straha.
Pitali smo decu šta bi pitali roditelje o netu, a roditelji su dali odgovore.

Pet pitanja o netu koja bi deca postavila roditeljima

Najčitanije priče

Pretražujemo internet…

Tagovi