Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Cyberbulling i šta sa njim

Ružnija strana škole i uopšte vršnjačkog okruženja oduvek je vršnjačko nasilje. S raširenom pojavom interneta i bivanjem onlajn od malih nogu, ono se, nažalost, odomaćilo i u digitalnom svetu. 

Cyberbulling i šta sa njim
Ne uzimaj slatkiše od stranaca, verzija za 21. vek

Jedna od najvažnijih lekcija za svako dete, ma u kom dobu odrastalo, bila je „ne pričaj s nepoznatim ljudima“, i roditelji su se dobro potrudili da nam to utuve u glavu, kao i njima njihovi.

Ne uzimaj slatkiše od stranaca, verzija za 21. vek
Otvorili smo um stalkera

Šta za vas znači reč „stalkovanje”, u prevodu “vrebanje”? Da li imate u glavi filmski kadar kako vas stranac prati ulicom ili zamišljate strance koji prate poznate i fotkaju svaki njihov korak? Ili, najrealnije, prvo pomislite na nekoga ko vas na mrežama ne ostavlja na miru? Zato što živimo u digitalnom svetu, vrebanje je postalo stalkovanje i preselilo se iz obližnjeg žbuna na mreže. I postalo veoma opasno, posebno za klince.

Otvorili smo um stalkera
11 crvenih lampica na mrežama koje roditelji treba da vide

Klinci vode društveni život na društvenim mrežama i njihovo rezonovanje je logično: tamo su ljudi dobri i imam mnogo prijatelja. To je okej kada su upućeni u potencijalne zamke i opasnosti. A ko će ih bolje uputiti od roditelja? Ovo je mali vodič za vas, mame i tate, da znate kada, kako i zašto da reagujete. Otkrivamo vam koje funkcije društvenih mreža su razlog za zabrinutost -- bez obzira na to koju aplikaciju koristi vaše dete.

11 crvenih lampica na mrežama koje roditelji treba da vide

Najčitanije priče

Tagovi