Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
2021. u emodžijima: Da li je vaš u top 10?

Ponekad reči nisu dovoljne da izraze naša osećanja, ali tu su emodžiji da slikovito prikažu našu ljubav, smeh, suze, želje. Svi volimo da koristimo emodžije i komunikacija je nezamisliva bez malih crteža koji nas oslikavaju u datom momentu.

2021. u emodžijima: Da li je vaš u top 10?
DQ: Naučite klince da koriste digitalnu inteligenciju

Pre samo desetak godina, IT i digitalni mediji bili su specijalizovane veštine. Danas su ključna kompetencija neophodna za uspeh u velikom broju poslova. Zato su digitalne veštine suštinski deo sveobuhvatnog obrazovnog okvira u svetu. 

Ali, naša tema nije obrazovanje dece na globalnom nivou, nego hajde da vidimo kako da ih kod kuće naučimo i podstaknemo da koriste digitalne veštine.

DQ: Naučite klince da koriste digitalnu inteligenciju
Ljubav preko žice u doba vajbera

Ima jedan super tvit. Na pitanje “Šta vam je prva asocijacija na devedesete”, Šalteruša kaže: “Ok ok jesmo kupovali koka kolu i labelo na buvljaku i tezgama kod starog merkatora, skidanje patika dvesta na sat vidimo se u čitulji i sve to ali ja sam bila megazaljubljena to mi je zauvek najprvlja asocijacija”.

Ljubav preko žice u doba vajbera
Mame milenijalci: Pet iznenađujućih digitalnih transformacija

Šta se dešava kada se velike životne promene, kao što je majčinstvo, dese ženama milenijalcima? Da li se njihovo digitalno angažovanje smanjuje, s obzirom na sve veće odgovornosti? Ili se tehnologija toliko uplela u njihove živote da milenijalke nastavljaju da istražuju nove digitalne platforme bez obzira na životne promene? 

Mame milenijalci: Pet iznenađujućih digitalnih transformacija

Najčitanije priče

Tagovi