Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Vodič za prvi mobilni telefon: Četiri pitanja za razmišljanje

Jesen je idealno doba za kupovinu prvog pametnog telefona za dete jer su klinci sve duže u kući. Naravno, to ne znači da treba sve vreme ovog sveta da provedu uz ekran, ali kada se propisno izjurcaju sa društvom, urade domaći i provedu lepo vreme sa vama, pustite ih da se zabave jer su oni ipak mali digitalni domoroci.

Vodič za prvi mobilni telefon: Četiri pitanja za razmišljanje
Reč učiteljice: Moramo da osluškujemo našu decu

Sa ciljem da podrži i osnaži roditelje u savladavanju izazova koje donosi digitalan svet u kom odrastaju njihova deca, A1 Srbija ogranizovao je webinar “Kako da pomognemo svojoj deci u digitalnoj eri”. Korisnim i edukativnim sadržajima potrudili smo se da pomognemo roditeljima i da ih motivišemo  da konstruktivno razgovaraju sa decom o različitim temama koje spadaju u domen digitalne pismenosti.

Reč učiteljice: Moramo da osluškujemo našu decu
Poruke vs razgovor uživo

I mi volimo da porazgovaramo, posebno u doba četa, aplikacija, inboksa i društvenih mreža, kada se dogovoramo, volimo, pitamo za zdravlje i čestitamo rođendane porukama. I ponekad, pisanu reč pogrešno shvatimo u odnosu na živu reč. Kako da objasnimo deci da o važnim temama treba da pričaju, umesto da pišu?

Poruke vs razgovor uživo
Kako da pričate da decom o AIDS i HIV

Starije generacije nisu učile od svojih roditelja kako da započnu ili vode diskusije o HIV-u jer SIDA nije postojala kada su bili mladi. Dakle, ako vam je ova tema neprijatna, budite iskreni prema svom detetu u vezi sa tim.

Kako da pričate da decom o AIDS i HIV

Najčitanije priče

Tagovi