Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Vreme provedeno na netu utiče na gojaznost kod dece

Kad smo mi bili klinci, sećate se kako su nas bake jurile da jedemo i da je sve iz tanjira moralo da se pojede, a tanjir pun do plafona? Merna jedinica za zdravlje je bila količina hrane, ali danas je malo drugačija situacija. Mi nismo imali dostupan net i naši roditelji i bake su brinuli da se hranimo zdravo. U Srbiji danas skoro svako peto dete pati od viška kilograma, tj. nema telesnu težinu srazmernu svojoj visini, a oko osam posto dece je gojazno. Ta statistika nije bolja ni u svetu, a posebno je izražena jer klinci danas i jedu pred ekranima.

Vreme provedeno na netu utiče na gojaznost kod dece
Edukativne VR igre za decu

Bilo je super dok su se igrali u pesku i leteli na ljuljašci, ali naši mladunci mnogo brzo rastu i dok trepnete, evo ih, stoje pred vama i skroz ozbiljni vam objašnjavaju da im je neophodan VR set jer je virtuelni život pun izazova i iskustava, a oni nisu više deca (iako vi imate njihove krštenice koje potvrđuju da su oni zauvek vaše bebe).

Edukativne VR igre za decu
Kako tehnologija menja detinjstvo

Naša deca su na prvim linijama digitalne revolucije. Uređaji, društvene mreže i mediji menjaju detinjstvo na radikalne načine. Svi želimo da deca rastu zdrava i srećna dok se svet oko njih ubrzava.

Kako tehnologija menja detinjstvo
Kad moje uši čuju muziku na struju: Idemo u Muzej Nikole Tesle

Genijalan pronalazač, naučnik i inženjer. Zadužio je svet sa više od 700 pronalazaka, od kojih je najpoznatiji naizmenična struja. Da nije Tesle, ne bi bilo ni bežične komunikacije, ni lasera, x-zraka, radara, rasvete, robotike i još mnogo toga.

Kad moje uši čuju muziku na struju: Idemo u Muzej Nikole Tesle

Najčitanije priče

Tagovi