Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Magazin TIME ima super stranicu za decu

Jedan od najvećih stereotipa u vezi sa današnjim klincima jeste da ne vole da čitaju. To sto posto nije tačno jer su nove generacije vrlo radoznale u vezi sa svetom u kom žive i vrlo sposobne da kritički promišljaju vreme u kom žive.

FBI klinci

Najbolji način da decu motivišemo da nešto nauče jeste da ih pustimo da se igraju. Možemo mi njima do iznemoglosti da pričamo i da im objašnjavamo, klinci usvajaju lekcije učeći samostalno i zabavljajući se. Čak i najozbiljnije teme možemo da im približimo kroz kvizove, zabavne sadržaje, izazove koji će da ih podstaknu da razmišljaju i da pamte naučeno.

Kako bismo otpratili nekoga pre društvenih mreža

Kada smo prijateljstva preselili na društvene mreže, dobili smo mnogo “prijatelja”, a poneke smo i izgubili. Virtuelna prijateljstva, ljudi znani i neznani, postali su naša realnost, a broj lajkova ispod fotke nekakvo merilo popularnosti.

Tri najbezbednija pretraživača za klince u 2021. godini

Iako je internet široka poljana sadržaja za baš svakoga, treba da imamo na umu da su među korsnicima i deca, a posebno deca koja često pretražuju digitalne svetove bez nadzora. A da bi ti svetovi bili bezbedni, na scenu stupaju superheroji - dečji pretraživači!

Najčitanije priče

Internet statistika
Pretražujemo internet…
Zašto je i kada nastala prva veb kamera?

Tagovi